Maria ter Heide-KFCT Dames A  1-2

Stephanie

matchwinnaar Stephanie Van Gils

Maria ter Heide – KFC Turnhout Dames A  1-2

Trainer Raf Hannes wist vooraf dat er een paar vaste speelsters ontbraken door schorsing  en andere verplichtingen. Raf had daarom een paar meisjes opgevist uit de B-ploeg, het zou moeilijk worden tegen het goed spelende Maria Ter Heide. En dat bleek ook direct in de wedstrijd, vanaf de eerste minuut werd er gebeukt op de defensie. Binnen de eerste minuut moest Jana al aan de slag, het werd een warme avond voor haar. Maar Raf had gezorgd dat er een puike verdediging voor Jana stond, met Greet daar als organisator en een sterk spelende Silke aan haar zij.  Sara , Inya en Jasmien gingen daar ook volop mee in de strijd.

Centraal nam Stephanie haar rol als kapitein waar, met momenten mee verdedigen en als het kon mee aanvallen. Stephanie nam ook de pas zestienjarige Ella onder haar hoede. Vermoedelijk in opdracht van de trainer Raf Hannes. Ondanks de vroege 1-0, ging KFCT nooit panikeren. Vooraan braken Lara, Larissa en Julie  regelmatig uit. En dat deed pijn,  achteraan bij Maria ter Heide. De thuisploeg probeerde met momenten met vrij hard spel de wedstrijd naar zich toe te trekken, KFCT plooide wel maar brak nooit.

In de tweede helft mochten Mieke en Eva vrij vroeg invallen, ze deden dit ook met bravoure. De organisatie bleef en KFCT was met momenten zelf de betere van de thuisploeg, deze hadden in de eerste helft veel brandstof verbrandt. En toen was er Stephanie die met twee heerlijke vrije trappen de Binken op voorsprong bracht. Het kwam er nu op aan om de volle buit over de lijn te trekken, het werd nog wel spannend in de slotfase. Valerie mocht ook nog even mee vechten voor de verdiende overwinning.

Een prachtige zaak deze overwinning, nog drie hordes moeten er genomen worden . En dan is tweede klasse een feit, er werd ook na de wedstrijd goed gevierd. Een belangrijke stap is gezet in de geschiedenis van de Dames KFCT, zowel de B als de A ploeg mogen tevreden terugblikken op hun parcours.

Meisjes bedankt voor jullie inzet en de prachtige overwinningen dit seizoen.

19' 1-0 Babs Franken

72' 1-1 Stephanie Van Gils

81' 1-2 Stephanie Van Gils

37' geel Berghmans en 80' geel Fransen