aan het woord: Bram van aelst

 

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 augustus 2015 organiseert de fusieclub KFC Turnhout zijn Moederdagtoernooi. We gingen langs bij toernooi-coördinator Bram Van Aelst voor een interview.

 

Bram, Hoe staan de voorbereidingen voor het Moederdagtoernooi?

Prima, met veel enthousiasme hebben we de voorbije weken alle schema’s klaargemaakt. In laatste instantie hebben we nog enkele ploegen toegelaten op ons toernooi en zo krijgen we een mooi deelnemersveld van 71 ploegen. Het team van Kurt Persegael zal maandag de tent optrekken zodat we tot de fandag op 23 augustus kunnen genieten van dit voordeel.

Bram (1 Van 1)

Wat maakt dit toernooi zo speciaal?

Het toernooi zal plaatsvinden op 15 augustus; moeder-dag en zo krijgen alle mama’s gratis inkom. Een stimulans denken wij om de smaak helemaal te pakken te krijgen en wekelijks zoon of dochter te komen aanmoedigen. Vorig seizoen hadden we 50 ploegen en nu zijn er dat 21 meer; zo gaan we ook in stijgende lijn qua aantal teams.

 

Hoe is de dagindeling en welke teams nemen er deel?

Op vrijdagavond starten de U12 & U13, op zaterdagvoormiddag U10 & U11 en zaterdagnamiddag sluiten de U7, U8 en U9 af. Bovendien zal het toernooi afgesloten worden met een vriendschappelijke wedstrijd van ons 1ste elftal om 19.00u tegen reeksgenoot KFC Lille. We hebben regionale teams en Provinciale/Interprovinciale. Blikvangers zijn er niet want voor ons is elke club uniek en daarom moet elk kind op haar/zijn niveau voetballen. We geven ook alle teamverantwoordelijken een parkeerkaart zodat ze dicht bij de kleedkamers kunnen parkeren. Onze velden op de Leemshoeve zijn formidabel maar de parkeerplaatsen beperkt en vandaag werken we voor het eerst met deze parkeerkaarten.

 

Wanneer is het toernooi geslaagd?

Indien alle teams aanwezig zijn, we leuk en mooi voetbal zien maar vooral sportiviteit op en langs het veld. We hopen dat de weergoden ons goedgezind zijn want dat is ook steeds een bepalende factor.

 

Wat is de toekomst van dit toernooi?

We hebben wel ideeën om dit toernooi nog meer glans te geven maar daarvoor zijn nog meer helpende handen en commerciële verwezenlijkingen nodig. Gezien de prilheid van de fusieclub was dit onmogelijk. Op sportief vlak gaan we voor een nieuw doel volgend jaar maar dit geven we uiteraard nog niet prijs.

 

Tot slot, wat is de toekomst van KFC Turnhout?

Veelbelovend! Vrijdag 14 augustus gaat de communicatie cel KFC Turnhout lanceren op de Grote Markt in Turnhout. De jeugdwerking van FC Turnhout ging al als een raket en daarom nemen we de jeugdwerking van KV Turnhout er graag bij. Maar geef ons tijd en vertrouwen zodat iedereen fier kan zijn op het Turnhouts voetbal. Tevens gaan we samenwerken met enkele omliggende verenigingen om de jeugdwerking in de regio sterk op te waarderen. Met HIH Turnhout, Verbroedering Arendonk en Merksplas hebben we een samenwerkingsverband.

Tekst: Davy Van Menxel
Met dank aan Bram Van Aelst