Akram Tourki na de thuisnederlaag tegen Diegem Sport

Tourki

KFC Turnhout speelde zaterdagavond tegen Diegem Sport, maar net als veertien dagen geleden verloor het met 1-2 zijn thuiswedstrijd. Turnhout kwam vroeg op voorsprong via een doelpunt van Akram Tourki, na de wedstrijd was hij bereid om ons te woord te staan. “We hadden vooraf samen naar de wedstrijd van Marokko gekeken op het WK, goed voor de sfeer in de groep. Vol vertrouwen zijn we ook aan de wedstrijd begonnen, maar Diegem kreeg direct 3 kansen op rij. We herstellen wel snel het evenwicht en scoren al voor het kwartier. Rico Coeckelbergs met een gemeten voorzet, ik ging door en gaf de doelman van Diegem het nakijken. En dan is het erg spijtig dat nog geen vijf minuten later de 1-1 al op het scorebord staat. Maar we speelden vanavond een goede wedstrijd, en drukken na de gelijkmaker stevig door.

Een unieke kans om verder uit te lopen laten we echter liggen, er was de fout op Sander Emmen, en de bal ging op de stip. Thomas Wils achter de bal, trapt de penalty centraal, en met één voet redt de doelman van Diegem. En iets later werd de penalty van Diegem Sport wel omgezet, 1-2 aan de rust.”

“We speelden dan een sterke tweede helft, maar weten geen van onze kansen te verzilveren. En zo blijven we weer met lege handen achter, Diegem zette het spel dicht, maar we kregen ook nog wel kansen en ook enkele corners. In de slotfase had de bal voor ons weer op de stip gemoeten, bij een schot dat werd afgeblokt was het duidelijk handsbal van een verdediger van Diegem. Maar de scheidsrechter zag er geen penalty in, en dat is toch wel zuur. Zeker omdat Thomas Wils meestal de penalty’s knap binnentrapt. We blijven duidelijk in de hoek zitten waar de klappen vallen, maar hopelijk krijgen we de volgende wedstrijden eindelijk loon naar werken.”