Aly Toure hoopt samen met onze club te kunnen groeien

Aly Toure is de eerste nieuwkomer die we gaan voorstellen. Hij begon bij Tubantia Borgerhout dat toen nog in de nationale reeksen speelde. Daarna ging het via Beerschot, Lierse en Waasland Beveren naar ASV Geel waar hij zelfs mocht proeven van de eerste ploeg. “Ik kreeg een voorstel om daar te blijven maar heb dat niet gedaan. Ik had daarna veel contacten met andere clubs en Diest werd heel concreet maar zakte uiteindelijk af naar eerste provinciale. “

De 21-jarige Toure kwam dan uiteindelijk bij KFC Turnhout terecht. “Ik kende de trainer niet persoonlijk maar we hebben wel veel gezamenlijke kennissen. De gesprekken met trainer en club voelde goed aan en ik heb hier getekend.” Toure kan als verdediger of verdedigende middenvelder uitgespeeld worden. Hij is alvast heel positief over de voorbije maand. “De voorbereiding gaat goed. We hebben een ideale mix van jeugdig talent en ervaren spelers.” Toure kent wel enkele clubs in onze reeks. “Mijn jongere broer speelt bij City Pirates. Vooral bij de jeugd maar hij heeft ook al een paar keer in de A-kern gezeten. Die ploeg heeft het heel goed gedaan vorig jaar. Hamme is afgezakt en heeft een nieuwe ploeg geloof ik met jonge gasten. Deze reeks bevat allemaal goeie ploegen denk ik.” Toure hoopt samen met Turnhout te kunnen groeien. “Ik hoop natuurlijk in de ploeg te geraken en zo door te groeien en misschien samen op termijn de stap naar eerste amateurklasse te zetten met dit Turnhout.” 

Toure is zeer positief over de club en zijn supporters. “Toen ik inviel in onze bekermatch kreeg ik enorm veel steun van de supporters. Dat smaakt alvast naar meer.” Aldus onze nummer veertig.