Berchem Sport - KFC Turnhout : Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout moet morgen op bezoek bij Berchem Sport. De Antwerpse ploeg staat momenteel gedeeld achtste met tien punten.

Berchem Sport heeft het stamnummer 28 en de kleuren Geel en Zwart. Berchem Sport werd opgericht in 1906. In 1911 kwamen ze al uit in tweede klasse maar zakte direct terug. Na de eerste wereldoorlog kwamen ze terug terecht in tweede klasse en in 1922 stoomden ze door naar de Ere-afdeling. Ze speelden lang in eerste klasse. In 1933 zakten ze even af maar dat duurde niet lang. In 1936 was er weer een degradatie , de promotie volgde pas in 1943. Net na de oorlog zou Berchem Sport zijn beste jaren kennen en werd het driemaal vice-kampioen. In de jaren zestig ging het minder voor Berchem en zakten ze in 1966 terug naar derde klasse. In de jaren zeventig en tachtig was Berchem een liftploeg tussen eerste en tweede klasse. In 1987 zakten ze definitief weg uit eerste klasse. Drie seizoenen later zakten ze naar derde klasse. In 1997 werd dat vierde klasse en in 2000 zelfs eerste provinciale. Dat verblijf duurde maar even want ze promoveerden onmiddellijk terug naar vierde klasse met veel eigen jeugd in de rangen In het seizoen daarop pakten ze weer de titel en zo stonden ze in 2002 terug in derde klasse. In maar 2003 werd voorzitter Cavatti beschuldigd van fraude. Met het verdwijnen van Cavatti was de geldschieter verdwenen en vertrokken er heel wat spelers. De ploeg zakte terug weg. Met Erik Vermeylen kwam er een nieuwe voorzitter en werden de financiële problemen stap voor stap opgelost. In 2011 werd Marc Debie de nieuwe voorzitter en speelde Berchem onmiddellijk kampioen in vierde klasse. Daarna speelden ze in derde klasse/tweede amateurklasse tot de titel in 2017. Daarna speelden ze één seizoen in eerste amateur om vanaf dit seizoen terug in tweede amateurklasse te spelen.

Berchem begon met een zes op negen aan het seizoen. Na een 3-1 nederlaag op Bocholt wonnen ze op Cappellen (0-2) en op VW Hamme (0-1). Hun eerste thuiswedstrijd speelden ze 0-0 gelijk om vervolgens te verliezen tegen Hades (1-0) en Patro Eisden (1-3). Op Spouwen (2-3) werd er gewonnen maar de week erop op speeldag acht volgde er weer een nederlaag tegen Duffel (0-2). Vorige speeldag verloor het met 3-2 op het veld van City Pirates.

De topschutters bij Berchem Sport zijn : Van Kruyssen (3), Vande Velde (3), Audin, Hamdi, Carrez, Saillart.

Selecties
Berchem Sport:
Doelman Appels wordt op 13 november aan de schouder geopereerd. Ook Absisan (Lies) ontbreekt. Meseure (enkel) is twijfelachtig. Mauro en Kabir zijn nog een lange tijd out. Selectie: Brosens, Van Buynder, Van den Driessche, Vande Velde, Geenens, Nwokoro, Peers, Michiels, Meseure, Vallez, Carrez, Van Kruyssen, Saillart, Maluka, Audin en Hamdi.

KFC Turnhout: Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) zijn out. Durwael en D. Olongo zijn twijfelachtig. Van Erp (privé-redenen) ontbreekt.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael (?), Oppong, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Goossens, Jacobs, R. Olongo, D (?) Olongo, Van Doorn en Ebobo.

Berchem Sport – KFC Turnhout op zondag 4 november 2018 om 15h00.
Adres: Ludo Coeck Stadion Berchemstadionstraat 75 Berchem.