Berne Jacobs na de nederlaag op Berchem

A New Design (1)

 

 

KFCT verloor afgelopen weekend met zware 5-2 cijfers op het veld van Berchem Sport. We interviewden onze aanvaller Berne Jacobs. “We kwamen al vroeg op voorsprong maar pakten al even snel een tegendoelpunt. We werden drie keer gepakt op een stilstaande fase en dat is teveel! Uiteindelijk waren we niet scherper dan onze tegenstander en maakten ze al hun kansen keurig af.”


Een opvallende statistiek is dat KFCT de meeste doelpunten heeft gescoord en tegelijk de meeste doelpunten binnen krijgt in de reeks. “Ik heb het ook nog nooit gezien. Een ploeg die de beste aanval heeft van de reeks en tegelijk de meeste doelpunten tegen krijgt. Het is natuurlijk top dat we veel scoren, aan de tegendoelpunten zijn we aan het werken.” 

KFCT staat momenteel veertiende in de stand. “De reeks is redelijk gesloten en het kan nog alle kanten uit. Ik geloof er rotsvast in dat we ons gaan herpakken en hoger gaan eindigen.”

Zondag gaat KFCT op bezoek bij Racing Mechelen. “Als ik het me goed herinner was het daar vorige keer 0-0 en ging het spel toen gelijk op. We moeten onszelf ertoe verplichten om er zondag onze kop voor te leggen en zo proberen punten mee te nemen naar Turnhout."

Door Bart Hermans