Coach Dave De Herdt: "Efficientie!"

De Hert

Efficiëntie zal dit seizoen ons sleutelwoord worden, en dat waren we vandaag niet in de zestien. Deels pech en deels gebrek aan efficiëntie kosten ons vandaag punten, soms scoren spitsen aan honderd procent, maar vanavond lag dat scoringspercentage bij ons veel te laag.

We begonnen ook echt te slap, zeer waarschijnlijk door de erg sterke start van KV Mechelen. De vroege 0-1 was daar een gevolg van, maar op het halfuur scoorde Sander Emmen erg mooi de gelijkmaker.  Pas na de 1-2 zag ik onze jongens hun stress afgooien en er vol voor gaan. We kregen zo vlak voor de rust nog drie goede kansen, twee knappe schoten van onze kapitein Tom Proost en Jef Coeckelbergs die alleen voor de keeper kwam. Hier had de gelijkmaker voor rust kunnen of eigenlijk moeten vallen.

We begonnen sterk aan de tweede helft en er kwamen kansen, denk dan vooral aan de twee doorbraken van Berne Jacobs. De eerste maal besloot hij met zijn mindere voet te slap, en de tweede maal besloot hij eerst te kappen waardoor er verdedigers terugkwamen. En dan zag je het verschil vanavond, KV Mechelen krijgt dan twee kansen en die hangen dan wel in het net. Na de 1-4 ging ons team alles of niets spelen, en dan op twintig minuten van het einde dat schot van Tom Proost op de dwarsligger. Als dat een centimeter lager is, was dit altijd een doelpunt, maar de bal viel op de lijn en terug het veld in. Toen had de pas ingevallen Rico Coeckelbergs hem maar binnen te koppen, maar hij legde hem erover. Spijtig want had zeker een kantelmoment kunnen zijn. Enkele minuten later lukt Ward Verwerft nog wel de 2-4, en we bleven gaan, en hoe. De profspelers van Mechelen kregen er krampen door. En de 3-4 viel al ver in blessuretijd, penalty via Thomas Wils, direct daarop werd de wedstrijd afgefloten.

Zal weinig slapen vannacht, die wedstrijd zal door mijn hoofd blijven spelen, en pas tegen drie, vier uur kan ik dan echt slapen. Moest het zelfs nog 4-4 geworden zijn is dit ook zo bij mij, de aard van het beestje. We nemen de goede dingen mee naar volgende wedstrijden, en die zag ik vanavond ook. En hopelijk starten we volgende week in Tongeren wel erg goed, en laten we die ons zelf opgelegde stress daar achterwege. In Tongeren spelen we op kunstgras, dus zullen we deze week vooral trainen op het kunstgrasveld op de Leemshoeve.

Bron foto: Website Racing Mechelen