Dames A KFCT - YR KVM 1-1

Yellowred

De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen was tevens ook een unicum in het Turnhoutse damesvoetbal. Voor het eerst kwamen onze dames uit in de nationale reeksen en het was ook de eerste competitie wedstrijd voor onze dames onder de naam van KFC Turnhout. Voor de eerste wedstrijd kregen onze dames de titelfavoriet YRKV Mechelen op bezoek. Voor de bezoekers telt alleen de kampioenstitel en willen absoluut vermijden dat ze op de eerste speeldag al punten moeten verliezen.

Voor Turnhout is het een wedstrijd om te laten zien dat ze het niveau van nationale aankunnen en om een goede thuisreputatie uit te bouwen. Turnhout kan rekenen op de volledige kern en start met

Jana Rameysen – Inya Matthe, Emma Truyens, Greet Hermans, Silke Grielen – Ine Aerts, Anne-Sophie Caers, Stephanie Van Gils – Julie Adriaensen, Sara Blondeel, Larissa Van Gils. Op de reservenlijst vinden we Laura Van Oers, Tinne Cremers en Emma Marchal.

Turnhout begon aarzelend en zenuwachtig aan de partij en in de eerste minuut geeft onze thuisploeg al een open kans weg. De snelle spits van Mechelen kan door de buitenspelval glippen en alleen voor Jana verschijnen. Jana is echter goed bij de pinken en kan in hoekschop werken. Turnhout dat vanuit een goede organisatie speelt laat het initiatief aan Mechelen. Mechelen weet aanvankelijk geen opening te creëren en het is Turnhout dat nadien de beste kansen laat noteren. Tot twee maal toe kan Julie voor de doelvrouw van de bezoekers verschijnen, maar twee keer is het die laatste die het duel wint. Mechelen probeert een opening te vinden, maar het kan alleen dreigen via afstandsschoten. Ook de vele corners worden niet benut. Na 32 minuten kan Stephanie de bal in de loop meegeven met Sara. Sara gebruikt goed haar snelheid om de bal voor doel te spelen. De verdedigster van Mechelen en de keepster gaan samen naar de bal. Beide spelers gaan echter naast de bal en Julie kan van de slechte communicatie gebruik maken om de 1-0 op het bord te zetten. Turnhout houdt goed stand en kan met deze voorsprong de rust ingaan.

De tweede helft is er eentje zoals de eerste. Mechelen neemt het initiatief en het is Turnhout dat vanuit het blok snedig vooruit probeert te voetballen. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Turnhout meer ruimte weg te geven en Mechelen stapelde de kansen op. Turnhout kwam er af en toe uit, maar de betere kansen waren voor de bezoekers. In minuut 70 kon een speelster van Mechelen met de bal aan de haal gaan op het middenveld. Haar schot werd hard in de winkelhaak getrapt. Jana die een goede wedstrijd keepte had helemaal geen verhaal tegen dit schot en het stond zo 1-1. Mechelen bleef zoeken naar de overwinning, maar na 90 minuten stond nog altijd de 1-1 op het bord.

Turnhout speelde goed georganiseerd. De tweede helft kreeg Mechelen meermaals de kans om de score te verhogen, maar de kansen werden niet omgezet in doelpunten. Turnhout was achteraf blij met dit gelijke spel. Bij de bezoekers waren ze achteraf niet te spreken over het spel van Turnhout en de spelleiding. Deze laatste zou twee penalty’s niet gefloten hebben en een buitenspel verkeerd beoordeeld hebben. We kunnen dit niet ontkennen, maar men zegt er ook niet bij dat in de eerste helft Larissa werd afgefloten toen ze op haar eigen helft vertrok en ze spreken ook niet over de penaltyfase met Stephanie in de tweede helft. Wat in Mechelen aangekaart wordt als antivoetbal kunnen wij categoriseren bij een goede organisatie waarop de tegenstander zich vastloopt.
Volgende wedstrijd is de verplaatsing naar de buren van Beerse. Om 15u wordt er in Lentezon afgetrapt voor de eerste derby van het seizoen.