Doelman Wim Horsten blikt vooruit

Wim Horsten begint straks aan zijn negentiende seizoen in een eerste elftal. 

“Er zijn wel wat spelers vertrokken maar we hebben ook wat talent binnengehaald. Een paar gevestigde waarden maar vooral jonge talenten die zich nog meer kunnen ontwikkelen.” KFC Turnhout ging vorig weekend op stage. “ We hebben goed kunnen trainen en elkaar beter leren kennen. Dat is ook belangrijk met het zicht op het nieuwe seizoen. We hopen zo een stevig geheel te worden dat zijn mannetje zal kunnen staan in de competitie.” Horsten houdt het op een realistische doelstelling. “We willen het zo goed mogelijk doen dit seizoen maar we weten ook dat het niveau bij elkaar ligt en het van de details zal afhangen. We hopen het in ieder geval beter te doen dan vorig jaar.

Horsten kreeg met Stef De Reys ook een nieuwe doelman aan zijn zijde. “Ik kende hem niet maar hij is een goede doelman. We gaan elkaar scherp houden en dat komt de ploeg enkel ten goede. “ Horsten is het er mee eens dat Turnhout op termijn hoger moet kunnen. “Een stad als Turnhout moet op termijn zeker een ploeg in eerste amateur hebben. We hebben echter de laatste jaren een enorme groei gekend en moeten het dus stap voor stap proberen doen.”

Ondertussen is ook de nieuwe kalender sinds gisteren bekend. “De stevige start valt zeker en vast op. En als je dan verder kijkt zie je toch wel dat reeks sterker geworden is. We zullen top moeten zijn en kunnen de volgende weken nog meer dan nuttig besteden.”