Hades pakt op een diefje de drie punten in het Stadsparkstadion

Turnhouthades

KFC Turnhout – Hades: 0-1

KFCT verloor nipt van Hades dat genoeg had aan een twee grote kansen in het begin van de tweede helft om de volle pot mee te nemen naar Limburg. Opnieuw een zure nederlaag in eigen huis terwijl er zeker meer inzat.

De 17-jarige Coeckelbergs begon bij Turnhout in de plaats van de geschorste Proost aan de wedstrijd. Na een lange studieronde viel rond het kwartier een eerste kans te noteren. Na een mooie combinatie bij KFCT kopte Schijvenaars de bal over. Een paar minuten later verraste Dillien de bezoekende doelman bijna met een vrije trap. Aan de overkant kopte Claes een corner naast voor de bezoekers. De meeste dreiging ging uit van Turnhout maar Van Parys en Van De Vel konden op dat moment niet scoren. Er was veel middenveldspel te zien. Een tiental minuten voor het einde van de eerste helft testte Dillien de vuisten van doelman Gijbels maar de bal ging niet binnen. Het bleef zo 0-0 tot aan de rust.

In het begin van de tweede helft kwam KFCT goed uit de kleedkamer. Van De Vel legde aan van ver maar Gijbels bokste weg in de voeten van Dillien. Onze middenvelder miste zijn schot half en de bal kwam tot bij Schijvenaars die er ook niet veel mee kon doen. Tot dan waren de bezoekers niet echt gevaarlijk geweest. Een paar minuten later was er een eerste grote waarschuwing toen Bilican alleen voor Horsten kwam. Onze doelman kwam gepast tussen. Even later was het wel raak toen Meeus alleen kon doorgaan en de 0-1 kon binnen knallen. Het spel ging nu goed op en neer maar de volgende grote kans was voor opnieuw voor Meeus, ditmaal zat Horsten gepast tussen. Iets voorbij het uur ging de bal op de paal maar deze fase werd afgevlagd. Turnhout ging in de aanval en Hades loerde op de counter zonder echt veel kansen. Tien minuten voor tijd kon Dillien randje buitenspel doorgaan maar hij kon de gelijkmaker niet binnenknallen. Net voor het einde legde Van De Walle vanop afstand aan na een poging van Dillien. Zijn schot ging net naast. Het bleef zo 0-1.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels (88’ Mafete), Paridaans, Van Parys, Coeckelbergs (71’ Goossens), Versmissen, Van De Vel, Schijvenaars, Dillien, Van de Walle
Hades: Gijbels, Vandermeeren, Gueroui, Claes, Bloemen, Decuypere, Sögütcü, Meeus (75’ Demulder), Spitz, Celen (85’ Franda), Bilican
Doelpunt: 54’ Meeus (0-1)
Gele kaarten: 62’ Vandermeren, 83’ Gijbels