Kapitein Lorenz De Bie van KFCT B over de promotie

KFC Turnhout B won de eindronde in vierde provinciale en mag volgend seizoen dus in derde aantreden. Kapitein Lorenz De Bie is hier heel blij mee.

“Het was een nieuw samengestelde kern en we moesten in het begin wat zoeken. De overwinning in Molenkring brak de ban en daarna ging het beter. We speelden een sterke tweede periode die we uiteindelijk ook wonnen.” Een eindronde is een loterij wordt weleens gezegd. “We hebben onze tegenstanderd Wintam goed proberen analyseren. Het was een sterke tegenstander maar gelukkig geraakten we er voorbij en tegen Westmalle hebben we het dan afgemaakt.” De ontlading nadien was groot. “We hebben een schitterende technische staf en ik wil in het bijzonder Dirk en Jelle enorm bedanken. Ze hebben met heel veel vertrouwen gegeven en me zelfs kapitein gemaakt. Dat zal ik nooit vergeten.” De stukjes vielen ook perfect in elkaar. “Ikzelf kwam van Sint-Lenaarts en op een gegeven moment zochten Turnhout B nog eens spits. Ik kende daar wel ene maar in eerste instantie bedankte hij. Het gaat over Vincent Van Der Meiren en hij scoorde wel redelijk wat doelpunten.”

Onder andere doelman Kurt Snoeys en De Bie zelf verlaten de club. “ Wij gaan beide bij Lentezon Beerse spelen in derde provinciale. Misschien komt KFCT B ook in onze reeks terecht en dat zou mooie duels kunnen opleveren.”