KFC Turnhout heeft 4 sterren label beet !

GROOT NIEUWS!

 

Vanmiddag kreeg onze club een mailtje van Voetbal Vlaanderen met de uitslag van de audit. Deze vond vorig en een deeltje van dit seizoen plaats op ons oefencomplex De Leemshoeve.

 

KFCT BEHAALT HET 4-STERRENLABEL ****

Horizontaldoublepass Logo 4stars 800x450 (1)

En dit is het resultaat van het harde werk van iedere vrijwilliger binnen onze club. Daarom willen wij hierbij al onze vrijwilligers, ouders, spelers, trainers en natuurlijk jeugdbestuur enorm hard bedanken voor hun dagelijkse inzet om onze mooie club naar een hoger niveau te tillen. Dit harde werk werd beloond met 4 sterren wat ons één van de weinige clubs in de Provincie Antwerpen maakt met 4 sterren!!!

Iets om allemaal supertrots te zijn!

 

DUIDING:

FC Turnhout startte in het seizoen 2012-2013 een nieuwe jeugdwerking. Tijdens het seizoen 2013-2014 werd de eerste Double Pass (Foot Pass) audit gedaan. FCT kreeg het recht het seizoen 2014-2015 op provinciaal niveau aan te treden met de jeugdploegen.

Een jaartje later de 2de audit, KFCT kreeg 3 sterren toegekend en het seizoen 2015-2016 trad FC Turnhout aan op interprovinciaal niveau.

De 3de audit tijdens het seizoen 2017-2018 bleef KFC Turnhout (ondertussen van FCT naar KFCT) groeien en bestendigde haar 3 sterren met als gevolg weer 3 jaar garantie op interprovinciaal voetbal.

In januari 2021 moest het audit dossier worden ingediend voor de 4de audit, KFCT was 100% klaar voor de sprong naar 4 sterren. Na een jaar wachten wegens CORONA-perikelen kregen we vrijdag 28 januari 2022 het goede nieuws .. KFC TURNHOUT BEHAALT 4 STERREN!

 

Wat is Double Pass?

Double Pass is een Belgisch bedrijf dat (con)federaties, competities, clubs en individuen beoordeelt, adviseert en opleidt om hun talentontwikkeling te optimaliseren. Double Pass is een adviserend orgaan naar de KBVB; de Belgische Voetbalbond bepaalt uiteindelijk, op basis van het advies van Double Pass, de sterren.

Lees meer op https://www.doublepass.com/vlaanderen/

 

Wat betekenen de sterren?

In het Belgisch voetbal zijn vier niveaus van jeugdwerking. Je hebt het Elite voetbal, Interprovinciaal voetbal, provinciaal en gewestelijk voetbal.

https://www.voetbalvlaanderen.be/competitie/veldvoetbal/jeugd

Wil je als voetbalvereniging een bepaalt niveau aanbieden van jeugdwerking dan moet je om de 3 jaar deelnemen aan de audit van Double Pass. Het onderzoek geeft een quotering op allerlei onderdelen:

 • Strategie en beleid
 • Organisatie
 • Communicatie en human resources management
 • Operationeel management
 • Voetbalopleiding: team
 • Voetbalopleiding: individu
 • Accomodatie en materieel
 • Effectiviteit (lees doorstroming van jeugdspelers naar beloften/1ste elftal)

Je kan maximaal 4 sterren behalen, de schaal van 1 naar 4 is als volgt ingedeeld:

 • Behaal je één ster dan kan je op gewestelijk niveau deelnemen (let op: ploegen die geen audit doen mogen ook op gewestelijk niveau aantreden)
 • Behaal je 2 sterren dan kan je actief zijn met de jeugdwerking op provinciaal niveau
 • Behaal je 3 of 4 sterren dan is uw jeugdwerking interprovinciaal niveau waardig. De 4 sterren clubs onderscheiden zich van de 3 sterren clubs puur op basis van kwaliteit van de jeugdopleiding en visie van de club.

 

Waarom is dit belangrijk?

KFC Turnhout heeft een visie als het gaat over opleiden en doorstromen nl. eigen jeugdspelers opleiden en begeleiden met het oog de talenten te laten doorstromen naar het einddoel “het 1ste elftal van KFC Turnhout”. Om dit te realiseren hebben we de beste jeugdwerking van de regio nodig; de 4 sterren tonen aan dat we op de goede weg zijn.

 

Met sportieve groeten,

KFC Turnhout

[dd. 29-01-2022]