KFC Turnhout - Racing Harelbeke: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 3

KFC Turnhout neemt het zaterdagavond op tegen Racing Harelbeke. Deze ploeg uit West-Vlaanderen speelt ook in tweede amateurklasse. 

Het is een te duchten tegenstander die in de vorige ronde Olympic Charleroi uitschakelde na strafschoppen. De club is een fusie tussen Ingelmunster en het Harelbeke dat ooit in eerste klasse speelde. Gaandeweg verdween Ingelmunster uit de naam en werd het terug Harelbeke.

In de huidige kern vinden we met Peter Merlier een speler terug die in eerste klasse furore maakte toen Zulte-Waregem pas promoveerde in 2001. Als jonge doelman heeft hij toen mooie dingen laten zien. Verder is het opletten voor Dylan Descheemaecker die vorig seizoen vlot de weg naar doel vond.

Op weg naar deze vierde ronde van de beker schakelde Harelbeke achtereenvolgens Chastre (1-3) en dus Olympic Charleroi uit. De winnaar van zaterdag mag het opnemen tegen OHL.

Selectie KFCT: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van De Vel, Versmissen, Van Parys, Proost, Schijvenaars, Dillien, Van De Walle, Turelinckx, Coeckelbergs, Mafete en Vermeulen