KFC turnhout - Vosselaar

De nooit vertoonde derby

Verwonderlijk, maar nooit eerder vochten de buren van Vosselaar en Turnhout een voetbalduel uit in de reguliere KBVB-competitie.

 Zondag is het zo ver en geven KFCT Turnhout en KVV Vosselaar elkaar voor het eerst partij, in vierde klasse C. Dat gebeurt niet op de Leemshoeve, maar in het Stadsparkstadion.

 

Supporters en spelers krijgen wat ze vurig hoopten: thuis spelen in het Stadsparkstadion. Voor de derby tegen Vosselaar is dat geregeld. KFC Turnhout huurt het veld en de accommodatie in het stadspark. Dat geldt voorlopig enkel voor deze wedstrijd, maar de onderhandelingen met de betrokken partijen lopen en KFCT maakt zich sterk om ook in de toekomst gebruik te kunnen maken van het stadspark, zolang de club maar financieel stabiel blijft.

 

Door de wind, door de regen

Tijdens de vorige thuismatchen waren de weersomstandigheden telkens voortreffelijk. Met de herfst in het land dreigt echter het nare vooruitzicht van toeschouwers − onder wie ook veel senioren −  die in het trekgat van de Leemshoeve staan te koukleumen. Aanstaande zondag zal dat alvast niet gebeuren. De toegangsprijs blijft overigens 10 euro, zowel voor zit- als staanplaatsen.

 

KFC Turnhout stevig in de middenmoot

Ook sportief waait de wind gunstig. Gestart met de ambitie om stand te houden in vierde klasse en met enkele hoopgevende wedstrijden, maakte KFCT afgelopen zaterdag een uitstekende beurt tegen sterkhouder City Pirates. Turnhout blikte de Merksemnaren in met 0-3 en staat nu in de linkerkolom van de rangschikking.

 

Historische derby

De Binken en de Konijnenbergjongens spelen zondag hoe dan ook een historische wedstrijd. Ondanks de lange geschiedenis van beide clubs, kwamen KFCT en KVV nooit eerder tegen elkaar uit in de gewone voetbalcompetitie. Het “oude” Turnhout speelde vooral in tweede en derde nationale, terwijl Vosselaar hoofdzakelijk provinciaal opereerde en het “nieuwe” FC vier jaar geleden op de onderste sport van provinciale startte en ondanks elke promotie altijd in een lagere reeks uitkwam dan Vosselaar. Zo krijgen we zondag dus een primeur, gepeperd met de gezonde rivaliteit die je sowieso hebt tussen een stad en de kleinere buur. KFC Turnhout rekent dan ook op een boeiende maar faire derby, zondag 25 oktober om 15 uur in het stadspark.

 

 

Stadspark
Kfct Affichestadsparkstadion 04