KFCT Dames a - vs KAA Gent  2 - 4

Onze 5e wedstrijd in derde nationale was er een van formaat. De Buffalo’s uit Gent kwamen op bezoek. Een ploeg die kampioen wil spelen en kost wat kost wil overgaan naar 2e nationale. Een jonge ploeg met heel veel potentieel.

Turnhout dat op zoek is naar zichzelf wil zich niet zomaar laten afslachten en zal het de bezoekers niet makkelijk maken. Turnhout wil aansluiting zoeken bij de top van het klassement dus puntenverlies is uitgesloten.

Turnhout startte met Jana Rameysen – Jasmien Schoofs, Emma Truyens, Greet Hermans, Silke Grielen – Ine Aerts, Anne-Sophie Caers, Stephanie Van Gils – Julie Adriaensen, Sara Blondeel, Larissa Van Gils. Op de bank zaten Lore Peeters en Lara Lenaerts

De wedstrijd begint afwachtend en Turnhout speelt vanuit een goede organisatie. Het is duidelijk dat Gent een goede ploeg is met veel voetballend vermogen. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af met weinig kansen langs beide kanten. Het eerste echte gevaar is echter dadelijk prijs. Een lange uittrap van Jana wordt ongelukkig doorgekopt door een verdedigster van de bezoekers. Stephanie kan profiteren en alleen op de keeper afgaan. Ze stift de bal over de keeper en Turnhout op 1-0. Tien minuten voor de rust wordt Julie diep gestuurd. Julie kan alleen op doel afgaan en trapt de bal mooi naast de keeper. Het leer strand op de paal en het blijft 1-0.  Turnhout kan de eerste helft uitspelen door weinig kansen weg te geven. Het blijft 1-0 tot aan de rust.

De tweede helft is het een kwestie van de wedstrijd te controleren en nog een paar kansen bij elkaar te voetballen. Het is mooie theorie, maar onze tegenstander denkt daar anders over. Gent begint hoog te spelen en Turnhout weg te drukken. In minuut 50 werd een bal voor doel gegeven en aan het penaltypunt werd de bal staalhard in doel getrapt. Vijf minuten na de gelijkmaker kwam Gent op voorsprong. Een corner van Gent werd goed naar doel gekopt, maar Jana kan de bal tegen de doellat tikken. De rebound werd wel binnen getikt en zo stond het op 5 minuten tijd 1-2. Turnhout moest weer achtervolgen, maar lang duurde het niet. De keepster van de bezoekers had iets moois in gedachten en probeerde Larissa te dribbelen. Larissa kon de bal afsnoepen en in een leeg doel de gelijkmaker binnentrappen. 2-2. De resterende minuten werd er hard gevochten voor elke meter. Turnhout ging op zoek naar de overwinning, maar in de laatste minuten ging het fysiek kopje onder tegen een sterk Gent.

De bezoekers wisten nog 2 keer te scoren en zo won het (misschien wel verdient) met 2-4. Turnhout bleef verweest achter en betaald leergeld in het eerste jaar op het nationale toneel. Volgende wedstrijd is een verre verplaatsing richting Kust. Tegenstander Staden zal ons verwachten om 15u00.