KFCT - FC Lebbeke: Voorbeschouwing

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 40

KFCT neemt het zaterdagavond op tegen FC Lebbeke. De Oost-Vlaamse club heeft geel en blauw als kleuren en het stamnummer is 8601. Het is een fusieclub van de ploegen Rapide Club Lebbeke en KSK Lebbeke die in 2016 samengingen.

De club speelde jaren aan een stuk in de nationale reeksen maar degradeerde in 2006 naar eerste provinciale en zakte in 2008 zelfs naar tweede provinciale. Ze zouden 2 seizoenen kamperen in tweede provinciale om dan als kampioen terug te stijgen. In het seizoen 2015/2016 eindigden ze tweede en speelden ze interprovinciale eindronde. Daar wonnen ze uiteindelijk tegen Eendracht Wingene en promoveerden ze naar derde amateur. Vorig seizoen werden ze tweede in derde amateurklasse a en promoveerden in de eindronde na 0-3 winst tegen Tempo Overijse.

De wedstrijd van zaterdag is er dus ook eentje tussen twee promovendi. FC Lebbeke staat momenteel tiende met vier punten uit vier wedstrijden. Ze openden met een 0-1 nederlaag tegen Berchem Sport en wonnen vervolgens op het veld van SK Pepingen-Halle. Op Beerschot speelden ze 1-1 gelijk en vorige speeldag tegen Bilzen werd er met 3-4 verloren.

Topschutters bij FC Lebbeke zijn Glory Monday (4), Nathan Schuddinck (1) en Francois Gengezo (1).

KFC Turnhout – FC Lebbeke op zaterdag 1 oktober om 19h30.