KFCT - KSK Londerzeel: wedstrijdverslag

Kfct Londerzeel 2

KFC TURNHOUT – KSK LONDERZEEL  2-1

De wedstrijd begon erg slecht voor onze Binken, Londerzeel trok direct naar voor en bij hun tweede corner is het raak. Dus de tweede hoekschop werd in eigen doel gelopen, en het was niet erg duidelijk wie de owngoal op zijn rekening mocht schrijven. Maar dan weet je gewoon dat het moeilijk gaat worden, en waar we schrik voor hadden gebeurt ook. Londerzeel zakt terug op eigen helft, en probeert het tempo uit de wedstrijd te halen. En ook de weergoden waren vanavond niet aan onze kant, de hemelsluizen gaan vol open, en maken het veld nog zwaarder. Onze jongens bleven echter niet bij de pakken zitten en kiezen geduldig voor de aanval. Er kwamen kansen, en ook de bezoekers kwamen enkele keren gevaarlijk opzetten. Maar vijf minuten voor de rust, legt Louis Coeckelbergs de bal in het mandje, 1-1. Verdiend gingen we rusten met een gelijke stand, maar het had bloed, zweet en tranen gekost.

Ook aan de start van de tweede helft begon Londerzeel erg sterk, Turnhout moest terug maar voorkwam een tweede vroege treffer. Na een tiental minuten nam de thuisploeg de wedstrijd terug in eigen handen, en bleef baas tot het einde. En halfweg de tweede helft gaf Sander Emmen met een ver en hard schot doelman Roef van Londerzeel het nakijken. KFC Turnhout kreeg nog enkele mogelijkheden om verder uit te lopen, maar miste vooraan wat scherpte. Daardoor bleef het erg spannend tot aan het verlossend eindsignaal.

Een dik verdiende overwinning tegen een stugge ploeg en op een zwaar veld, maar opdracht volbracht. Feest langs de zijlijn na afloop, en nadien in de kleedkamer van KFC Turnhout. Van trainer Dave De Herdt kregen we een dikke duim, tevreden zei hij; “vanavond pakken we hier 3 gouden punten, zeer positief in aanloop naar de derby van volgende week in Lille.” En lachend verdween Dave terug in het feestgedruis, gelijk had hij na die schitterende 6 op 9.