KFCT - KV Mechelen: Voorbeschouwing

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 37

KFCT opent zaterdag de competitie in eigen huis tegen KV Mechelen U23. We komen zo direct uit tegen een beloftenploeg van een eersteklasser. 

KV Mechelen is een gekende naam in het Belgisch voetbal. Het is een club met een rijk verleden en won als laatste Belgische club een Europese beker. Na de periode onder John Cordier ging het bergaf met het faillissement in 2002 als absolute dieptepunt. Dankzij acties van fans en boegbeelden werd de club toch gered en maakte het een doorstart in het toenmalige derde klasse. 

De club kreeg een nog grotere en trouwere aanhang en promoveerde enkele seizoenen later terug naar eerste. Ze wonnen de beker van België maar enkele bestuursleden werden ook genoemd in een omkoopschandaal waardoor de club (een kleine) straf kreeg maar ook niet Europees mocht voetballen. 

Sportief bleven ze het goed doen onder coach Wouter Vrancken die nu het mooie weer maakt bij Racing Genk. Wat de beloftenploeg in onze reeks waar is weten we niet goed maar we gaan als promovendus uiteraard uit van onze eigen sterkte. De jonge groep is er in ieder geval klaar voor en rekent op de vocale steun van onze supporters!