KFCT mist opnieuw dat tikkeltje geluk en gaat nipt onderuit

KFC Turnhout – Spouwen-Mopertingen: 1-2

De eerste kans was voor de bezoekers. Poell pakte uit met een dribbel maar stuitte op Horsten. Turnhout reageerde via Dillien maar Grootaers bracht redding, ook Van De Vel kon in de rebound niet scoren. 

Op het halfuur ging Sabbadini aan de haal met de bal en gaf een scherpe voorzet, Mafete kon erger voorkomen. Iets voor de rust kon Van Parys zich doorzetten en de bal aan Dillien geven. De nummer 7 legde aan en knalde maar Grootaers was paraat.

Na de pauze probeerde Versmissen het vanop afstand maar zijn schot ging op de lat. Aan de overkant liet de scheids het spel al dan niet terecht doorgaan waardoor er een corner moest getrapt worden. Horsten kon een poging uit die corner eerst redden maar was kansloos op de rebound van Mombaerts. Twintig minuten voor tijd gingen de poppen aan het dansen. Etien pakte uit met een schandalige tackle op Eyeson die geblesseerd van het veld moest gedragen worden. Spouwen moest verder met tien man. In de daaropvolgende fase kon Schijvenaars de gelijkmaker scoren. Turnhout wilde doorgaan maar kreeg al snel een nieuw doelpunt tegen via Yildiz. KFCT probeerde de bakens nog wel te verzetten maar kon niet meer scoren waardoor het 1-2 bleef.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson (75’ Eelen), Mafete, Dillien, Versmissen, Schijvenaars (84’ Van Doorn), Van De Vel, Van de Walle (52’ Coeckelbergs), Proost, Geenen
Spouwen – Mopertingen: Grootaers, Mombaerts, Winkels, Yildiz, Poell, Etien, Geurts, Haenen, La Mantia, Sabbadini (79’ Wijnen, 88’ Ferron), Brouwers
Doelpunten: 57’ Mombaerts (0-1), 74’ Schijvenaars (1-1),77’ Yildiz (1-2)
Gele kaarten: 24’ Brouwers , 34’ Van De Vel
Rode kaart: 73’ Etien