Paeshuys (KFCT B): "We hopen op winst en de tweede periodetitel"

KFC Turnhout B won afgelopen weekend met 6-2 van Alberta. Coach Dirk Paeshuys hoopt dit weekend op Olen United de tweede periodetitel te pakken.

“De zege tegen Alberta was zeker en vast verdiend. We scoorden al snel maar moesten wel de gelijkmaker toestaan. Het doelpunt voor de rust heeft hen de adem afgesneden en na de rust hebben we het afgemaakt.” KFCT B doet het goed de laatste weken. “Na de nederlaag op Oosthoven hebben we de koppen bijeen gestoken. We speelden nog wel gelijk tegen Rauw en Wortel maar het ging in stijgende lijn.” Zondag wacht een verplaatsing naar Olen United. “In de heenronde hebben we daar tegen verloren dus we hebben wel wat recht te zetten. Als we daar winnen pakken we de tweede periode en gaan we naar de eindronde.” Turnhout B staat momenteel vijfde op drie punten van leider Netezonen. “In theorie kunnen we dus nog kampioen worden maar dan moeten we zelf alles winnen en de tegenstand ook nog wat laten liggen. Met vier ploegen die voor ons staan is dat wel moeilijk.” De groep van Paeshuys is zeer gemotiveerd. “Ze vragen zelf achter extra trainingen dus dat wil ook wel wat zeggen natuurlijk.” Met wat pech kan Turnhout B ook nog met lege handen achterblijven. “Er is inderdaad zo een scenario mogelijk. Als wij de tweede periodetitel niet pakken en De Kempen B de laatste periode wint dan blijven we zonder eindronde achter.” Paeshuys zelf blijft volgend jaar trainer. “Jelle Van Litsenborg blijft mijn T2 en op termijn mijn gedroomde opvolger. Hij heeft zeker de capaciteit om hoofdtrainer te worden ooit. Naar volgend seizoen toe hebben dan ook al wel wat transfers gedaan.” Paeshuys hoopt dat als KFCT B de eindronde haalt de supporters op post zullen zijn om KFCT B naar de promotie te schreeuwen.

Inkomende transfers: Olivier Wynants (beloften) , Alexander De Voght (beloften) , Ruben Carpentier (beloften) , Thomas Dielis (Oud Turnhout) , Jeroen Peeters (Lentezon) , Lorenz Goossens (Lille) , Steve Van Dooren (Vosselaar) , Boris Hoskens (Retie) en Killian Robben (Retie)

Uitgaande Transfers: Kurt Snoeys (Lentezon) , Lorenz De bie (Lentezon) en Ignace Van Besauw (Sint jozef)