Sponsor in de kijker: Bakkerij willems

 

Als er een wedstrijd zou bestaan voor mooiste Turnhoutse taart, dan zou Bakkerij Willems ongetwijfeld met de hoofdprijs gaan lopen. Echte warme bakkers worden zeldzaam, maar gelukkig zijn er nog ondernemers die voor kwaliteit gaan. Een interview met Anke en Gert Willems tussen de heerlijke geur van brood en gebak.

Bakkerij Willems is al heel lang een bekende naam in het Turnhoutse, maar jullie zijn nog maar half de dertig?

Inderdaad. We hebben de bakkerij 16 jaar geleden overgenomen van mijn oom. Ik werkte hier al sinds ik de deuren van de bakkersopleiding achter me sloot. 
Een echte warme bakker is vandaag de dag geen evidentie meer. Ik heb soms de indruk dat mensen het verschil ook niet meer kennen. Tegenwoordig zie je steeds meer brood uit de diepvriezer dat dan ‘afgebakken’ wordt. Dat is puur industrieel brood met alle nadelen vandien. Gelukkig zijn er nog genoeg mensen die wel voor de echte smaak van vers en gezond brood gaan. Wij werken volledig ambachtelijk en dat proef je. Enorm arbeidsintensief maar dat hebben we er graag voor over. 

Taart Willems2

 

 

Jullie zijn ook sponsor van KFCT.

Ik (Gert) heb vroeger nog gevoetbald. Dat blijft toch altijd een passie. Vandaar dat we met plezier KFCT voorzien van brood, gebak en meer op zowat alle events en matchen. Jan Belmans van het dagelijks bestuur van KFCT, was vroeger mijn délegée en is hier trouwens klant. Dat maakt de samenwerking heel gemakkelijk. 

 

Taart Willems1
Bakkerij Willems

De taarten zien er ook niet te versmaden uit. Ik begrijp dat deze kunstwerkjes van jouw hand zijn, Anke?

We hebben uiteraard het gewone gebak, maar doen ook heel veel themataarten. Trouwfeesten, verjaardagsfeestjes, cupcake parties: voor elke gelegenheid maken we taarten op maat. Ik vind het fantastisch om de bijzondere wensen van onze klanten in creatieve taarten om te zetten. En daar komen mensen van heel ver voor: onze verst afgelegen levering tot op vandaag was Knokke! 
Is bakken niet vooral een mannenstiel? Wij doen alles met twee. Gert start na de middag met de voorbereiding en ik kom ’s nachts mee in het atelier werken. Om 5 uur opent de winkel en help ik de klanten verder. We hebben namelijk ook verse belegde broodjes en die gaan al in de vroege ochtend vlot over de toonbank. Onze winkelmedewerkers vervoegen ons wat later zodat ik de ruimte heb om onze dochter naar school te brengen. Een druk leven. Daar hebben we voor gekozen. We doen onze job heel graag en de voldoening is groot. We hebben klanten die kwaliteit waarderen en daar worden we blij van. 

 

 

Taart Willems

Wat is jullie advies voor andere ondernemers?

Laat je goed begeleiden. Wij zijn op jonge leeftijd begonnen en gelukkig hebben we altijd  de juiste begeleiding gehad. Ik denk dat het nu nog belangrijker is dan vroeger om je goed te laten begeleiden als je wilt starten. 
Heb je nog een tip voor KFCT?

Voetbal en ondernemen lijken heel erg op elkaar. Je moet met de juiste passie je ding doen. Dat zit bij KFCT wel goed. Een goede locatie is belangrijk. Maar ook dat zal wel goed komen, daar ben ik van overtuigd.