Tempo Overijse - KFC Turnhout: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 26

KFCT moet zondagnamiddag op bezoek bij Tempo Overijse voor de laatste wedstrijd van het seizoen. We kunnen niet veel meer winnen of verliezen. Bij winst kunnen we misschien over Hasselt naar de elfste plaats springen en bij verlies kunnen we nog zakken naar de dertiende plaats.

Tempo Overijse is een fusie van de voetbalclubs KFC Overijse en VEM Tombeek. Deze fusie vond plaats in 1998. De fusieclub deed het al snel goed en promoveerde in 2000 naar Eerste provinciale. Daarin pakte men meteen al de titel en ging het in de Nationale reeksen voetballen. Na twee seizoenen lukte het Overijse om de eindronde te halen maar daarin was Witgoor Sport uiteindelijk net sterker. Daarna was het heel wat minder en moesten ze strijden tegen de degradatie. Dat lukte enkele seizoen maar in 2005 was een ticketje richting eerste provinciale onvermijdelijk. Overijse bleef niet bij de pakken zitten en behaalde al direct een eindronde maar de finale werd verloren tegen huidig reeksgenoot Wijgmaal. Het jaar daarop konden ze wel promoveren via de eindronde. In de seizoen 2011/2012 en 2012/2013 werd telkens de eindronde gehaald maar konden ze niet promoveren. Dit zou uiteindelijk in het seizoen 2014/2015 via te titel gebeuren. De voorbije seizoenen kampeerde Overijse in de middenmoot.

Overijse pakte de afgelopen wedstrijd een nul op negen en een drie op vijftien. KFC Turnhout doet het iets beter met een vijf op vijftien.

De topschutters van Tempo Overijse zijn: Spreutels (7), Weynants (6), B. Vander Elst (5), Delogu (4), Taelemans (2), Hermans (2), Coquelle (2), Claes (2), Heynaert (2), Beckers (1), Vanderelst (1), Delorge (1)

Selecties

Tempo Overijse

Claes is geschorst. Delorge komt terug uit blessure. ontbreken dus. Kern: DeBoodt, Belin, Vleminckx, D. Vanderelst, Taelemans, Beckers, Hermans, B. Vander Elst, Delorge, Weynants, Heyvaert en Michiels, Coquelle, Delogu, Benazi

KFC Turnhout
Paridaans is out.
Kern: Horsten, Geenen, Mafete, Lambrechts, Van Parys, Versmissen, Dillien, Proost, Coeckelbergs, Goossens, Jacobs, Van De Vel, Turelinckx Eelen, Machielsen en Van Doorn.Tempo Overijse – KFC Turnhout zondagnamiddag om 15h00. Adres: Begijnhof 13 Overijse