Thes Sport wint met 1-3 op het veld van KFC Turnhout

KFCT speelde een goede wedstrijd tegen Thes. Ditmaal was de efficiëntie de doorslaggevende factor in het nadeel van Turnhout.

De eerste echte kans kwam er al vrij vlug maar de poging ging recht op de bezoekende doelman. Tot iets na het kwartier kabbelde wedstrijd rustig op en neer. Daarna was het Dillien-tijd. Op twee minuten tijd ging een vrije trap en een afstandsschot van onze nummer zeven over. Het was Turnhout dat gevaarlijk bleef. Proost kon vrij aanleggen maar zijn poging ging over. Iets voorbij het half uur kon ook Thes eens dreigen. Horsten kwam gepast tussen toen Timmermans probeerde maar in de rebound lukte het via een hakje van Jeunen wel. Nog voor de rust had Van De Walle de gelijkmaker aan de voet maar hij besloot naast.

Ook in de tweede helft kreeg Turnhout de eerste kans maar aan de overkant was het echt gevaarlijk toen Van Oudenhove met een afstandsschot de vuisten van Horsten testte. Jeunen andermaal met de rebound maar ditmaal ging zijn poging in het zijnet. Het spel ging goed op en neer. Van Parys probeerde vanop afstand maar zag zijn poging stranden op de vuisten van Brughmans. De bezoekers loerden veelal op de counter in het begin van de tweede helft. Iets na het uur werd Dillien gehaakt in de zestien en werd het een strafschop. Schijvenaars twijfelde niet en zette de 1-1 op de bordjes. De Limburgers waren aanvallend echter heel efficiënt en toen Vanwelkenhuysen alleen kon doorgaan gaf hij Horsten geen kans. Het werd zo 1-2 met nog een dik kwartier te spelen. KFCT speelde alles of niks en kwam er nog dichtbij via Dillien maar zijn poging ging naast. KFCT kreeg nog enkele kansjes maar de bal wilde er uiteindelijk niet in. In de laatste seconde werd het nog 1-3 via invaller Stefani.

KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels (80’ Mafete), Paridaans, Van Parys (83’ Coeckelbergs), Dillien, Versmissen, Schijvenaars, Van De Vel, Van De Walle (80’ Goossens), Proost

Thes Sport : Brughmans, Jeunen, Spruyt, Moutawakil, Timmermans (81’ Stefani), Willems, Battista, Meynen, Van Oudenhove, Convents (69’ Bennassar), Vanwelkenhuysen (87’ Appeltans)

Doelpunten: 32’ Jeunen (0-1), 62’ Schijvenaars (1-1,pen), 74’ Vanwelkenhuysen (1-2), 90’ Stefani (1-3)
Gele kaarten: 26’ Jeunen, 26’ Proost, 66’ Van De Walle, 77’ Timmermans