Timothy Durwael hoopt zich te herlanceren bij KFCT

Vandaag stellen we een derde nieuwkomer voor: Timothy Durwael. De 27-jarige Durwael begon zijn loopbaan bij Sporting Hasselt op vierjarige leeftijd. 

Hij werd verschillende keren gescout door Racing Genk maar maakte pas op negenjarige leeftijd de overstap. Daar zou hij spelen tot zijn eenentwintigste. Hij werd er omgevormd van aanvaller tot verdediger en debuteerde op zijn achttiende in de eerste ploeg van Genk. “Op mijn eenentwintigste ben ik naar FC Eindhoven gegaan waar ik vijf seizoenen zou spelen. Daarna (vorig seizoen) heb ik één seizoen voor Sporting Hasselt gespeeld.” Durwael kende KFCT dus van vorig seizoen. “Ik herinnerde ze me als een stugge ploeg met passionele supporters.” Lacht Durwael. “ Ik ken de competitie dan ook natuurlijk. Het is een reeks waarin iedereen van iedereen kan winnen maar we hebben een goeie groep en ik hoop dat we een mooi seizoen kunnen maken.” In de voorbereiding blijven de resultaten een beetje achterwege.” Ik ben zeker niet ongerust. Dikwijls betekent zoiets dat het een goeie competitie wordt.”

Durwael hoopt zich te kunnen herlanceren bij KFC Turnhout. “Ik heb bij Eindhoven een zware knieblessure gehad en hoop op een goed seizoen bij KFC Turnhout. De club wil op termijn naar eerste amateurklasse dus misschien kunnen we samen timmeren aan de weg naar boven. KFC Turnhout is immers een mooie traditieclub met goede supporters.