voorbeschouwing city pirates vs KFCT

SC City Pirates Antwerpen is een Belgische voetbalclub uit Merksem. De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 544 en heeft blauw-geel als kleuren.

De club speelt vanaf 2012 opnieuw in de vierde klasse, na een afwezigheid van 26 jaar. Eerder speelde de club zelfs verschillende seizoenen in Tweede Klasse. In die tijd speelde de club onder de naam Olse Merksem SC.
In 2010 promoveerde de club terug naar Eerste Provinciale na het winnen van de eindronde. In 2012 wijzigde de clubnaam van K. Merksem SC in Merksem-Antwerpen Noord SC. In 2014 werd de clubnaam gewijzigd in SC City Pirates Antwerpen.
De City Pirates doen het dit seizoen erg goed, ze staan op de tweede plaats met 16 punten, dat zijn er 6 meer dan KFCT . Zaterdag voor de wedstrijd tegen KFC Turnhout is er hun piratenparade!! Alle jeugdspelers van City Pirates worden om 18u15 op de velden van Bouckenborgh verwacht zodat ze om 18u30 kunnen vertrekken. Inkom is gratis zaterdag voor de mensen van City Pirates, om 20u is er de wedstrijd tegen KFC Turnhout. 
Adres ; Jef Mermansstadion Speelpleinstraat 211 2170 Merksem

KFC Turnhout hield vorige week eindelijk de nul achteraan. Een pluim voor Wim Horsten en zijn verdediging, maar ook de rest van de ploeg speelde erg goed en gesloten tegen Esperanza Pelt. Resultaatvoetbal heet dat, niet mooi maar erg efficiënt . Nu we op bezoek moeten bij weer een topploeg, zal KFC Turnhout wel weer proberen de boel achteraan dicht te houden. En vooraan proberen de kansen te verzilveren die zich voordoen. Waarschijnlijk zal de ploeg deze week ook wel getraind hebben op het nemen van strafschoppen. 
Ondertussen begint ook de kaartenlast te wegen, zes spelers met 2 gele kaarten achter hun naam ; Mohrman, Van Der Heyden, Van De Vel, Owusu, Michiels en Hultermans. Hoe er de kern voor zaterdag uitziet en of Kevin Eyeson hersteld is weten vanavond of morgen pas.

City Pirates