Voorbeschouwing KFC Turnhout - KFC Lille

Lille 2

Nu zondag 10 april om 15.00 uur speelt KFCT  thuis in het Stadsparkstadion tegen KFC Lille. Deze club is bij de KBVB aangesloten met stamnummer 2618 en heeft geel-zwart als kleuren. De club speelde in haar bestaan al bijna anderhalf decennium in de nationale reeksen. De club werd opgericht in 1938 als FC De Heidebloem Sint-Pieters-Lille, of kortweg FC Heidebloem Lille. De club bleef de volgende halve eeuw in de provinciale reeksen spelen. In 1987 kreeg de club de koninklijke titel, en wijzigde in 1988 zijn naam in Koninklijke Football Club De Heidebloem Sint-Pieters-Lille. 

In de jaren 90 bereikte men voor het eerst de nationale reeksen; in 1995 speelde men voor het eerst in de nationale Vierde Klasse. Na negen jaar nationaal voetbal zakte men terug naar Eerste Provinciale. In 2006 promoveerde Lille na twee jaar terug naar Vierde Klasse. Na vijf seizoenen zakte men in 2011 echter opnieuw naar de provinciale reeksen. Vanaf het seizoen 2015-2016 komt Lille opnieuw uit in Vierde Klasse.  
KFC Lille heeft een moeilijk seizoen, met voorlopig 20 punten dat zijn er maar 6 meer dan de rode lantaarn Lyra.  Spijtig genoeg staat KFC Lille hierdoor met 1 been in eerste provinciale . 

 

Bij KFC Turnhout is het weer even bekomen na de nederlaag in Mopertingen. Tom Moons was niet tevreden na deze uitwedstrijd, een gelijkspel had daar eerlijker geweest. In ons gesprek na de wedstrijd was Tom ontgoocheld over het aanvallend compartiment. KFCT was vooraan niet scherp genoeg, te veel lange ballen en te weinig kansen. Op het einde had trainer Tom nog een derde aanvaller gebracht, maar alles ging wat te overhaast. Na afloop blikte hij terug op afgelopen seizoen ; we hebben onze doelstelling dit seizoen al bereikt, het behoud. Maar natuurlijk als we nog promotie of eindronde kunnen bereiken mogen we dat niet laten liggen.  Ons huiswerk naar volgend seizoen is voor een groot deel gedaan. Onze doelstelling nu is volop de kaart van de eigen jeugd trekken. Geen zotte transfers doen, en ons budget goed beheren.  

Ploeg 2