Voorbeschouwing KFC Turnhout - St.Lenaarts

Logo Sint Lenaarts 3

Zaterdag 19 maart om 19.30 uur in het Stadsparkstadion

Voorbeschouwing KFC Turnhout – K.FC.ST.Lenaarts 

 

Deze thuiswedstrijd is een beetje hetzelfde verhaal als de vorige wedstrijd in het Stadsparkstadion, toen was het tegen de City Pirates. En ook nu is het weer tegen een van de betere ploegen uit de reeks Sint Lenaarts. En net als op het veld van Merksem, won KFCT de heenwedstrijd ook op Sint Lenaarts met 1-2. Sint Lenaarts was in de heenronde een periode de leider, en zakte toen stilaan wat terug. We weten nog uit die heenwedstrijd dat Sint Lenaarts een goede en technisch sterke ploeg heeft, een team dat ook met veel inzet speelde. Deze Kempische derby belooft dus het nodige spektakel. 

We naderen ook stilaan het einde van het seizoen, nog vier wedstrijden na deze derby tegen Sint Lenaarts. Nog tweemaal thuis tegen Lille en Wellen, en tussendoor de twee uitwedstrijden tegen Spouwen Mopertingen en naar Nijlen. Als we de balans moeten opmaken van het seizoen 2015-16 , mogen we best tevreden zijn. Het fusieverhaal dat lang aansleepte, hierdoor was de voorbereiding niet optimaal. Het samenvoegen van de twee kernen, met beperkte middelen aankopen doen. De aanstelling van de toen nog onervaren trainer Tom Moons. Voor het seizoen waren er alleen maar vraagtekens. Het begin, en dat was te verwachten, begon met horten en stoten. Maar stilaan kreeg Tom samen met zijn trainersstaf lijn in de ploeg. Met momenten was het genieten, maar er waren er ook momenten van bibberen. 

We weten nu al dat het volgend seizoen normaal iets makkelijker zal starten. We hebben nu al een vaste kern, en daar zullen wel de nodige versterkingen bijkomen. Ondertussen hebben al een drietal spelers getekend ; Tom Proost, Stef Goossens en Steven Dillien en voorlopig hebben al twee spelers bijgetekend Wim Horsten en Lennert Versmissen. Er zullen nu ook tijdig de nodige voorbereidingen getroffen worden, aankopen, contractverlengingen, trainingschema’s en oefenwedstrijden. Kortom trainer Tom Moons en zijn staf zullen in rustiger omstandigheden kunnen werken. De vraag is alleen , wat gaan onze sportieve ambities zijn in 2016-17. Binnen enkele weken zullen we daar met zijn allen zicht op krijgen. Laten we nu eerst nog maar genieten van de wedstrijden die nog komen. 

Vorige wedstrijd op Vosselaar werd spijtig genoeg verloren, de visie van trainer Tom Moons lees je in het krantenartikel op de KFCT Website en op onze Facebook. Wat er duidelijk uitkomt is de wisselvalligheid van veel van onze spelers, de ene wedstrijd slecht en de volgende wedstrijd uitstekend. Nu zaterdagavond tegen St-Lenaarts hebben ze de kans om het mindere presteren tegen Vosselaar recht te zetten. Laten we het hopen, we kijken er met zijn allen naar uit .  

 

Bart Goris 

 

 

Stadion 4