Voorbeschouwing KFCT vs Sp. Mopertingen

Spouwen-Mopertingen is een Belgische voetbalclub uit de Bilzerse deelgemeenten Mopertingen en Grote-Spouwen.

De club is aangesloten bij de KBVB met stamnummer 5775 en heeft geel, blauw en wit als kleuren. De huidige club ontstond in 2002 uit de fusie van Rapid Spouwen en GS Mopertingen. Sinds de aanvang van het seizoen 2014-2015 spelen zowel de eerste ploeg, als de jeugdploegen in Mopertingen. Hiermee verdween het clubvoetbal na 50 jaar uit Grote-Spouwen. 
Spouwen staat 1 punt onder KFC Turnhout met 18 punten. Vorige speeldag werd er thuis 1-1 gespeeld tegen hekkensluiter Lyra. De speeldag ervoor werd de derby tegen Bilzerse Waltwilder gewonnen met 3-6 .

KFC Turnhout heeft een serieuze boost gekregen na de overwinning bij de leider Sint Lenaarts. Ook de weken ervoor waren schitterend, maar laat ons vooral niet gaan zweven. Vierde klasse C is en blijft een mooie reeks waar iedereen van iedereen kan winnen en ook verliezen. Het is dus aan onze ploeg om er steeds voluit voor te gaan. Om in onze reeks te scoren moet je techniek en kracht combineren, samen aanvallen en samen verdedigen. Het Stadsparkstadion kan natuurlijk voor een extra injectie zorgen, tegen Vosselaar was er de steun van onze supporters . Zij sleepten onze jongens toen door hun moeilijke start. En op die steun rekenen onze voetballers nu zondag om 14.30 uur ook . Laten we proberen de 3 punten thuis te houden en nadien weer goed te feesten.

Trainer Tom Moons liet net na de laatste training weten dat er geen geschorsten en gekwetsten zijn. Ook hier dus alleen goed nieuws, dezelfde 15 namen dus van tegen KVV Vosselaar en Sint-Lenaarts ; Horsten, Eyeson, Hultermans, Van Weert, Van der Heyden, Michiels, Ven, Owusu, Kocak, Van De Vreede, Van De Vel , Mohrman, Versmissen, Kamara en Pellegroms.
Oppassen voor een schorsing , dus reeds twee gele kaarten achter hun naam ; Hultermans, Michiels, Mohrman, Owusu, Van Der Heyden en Van De Vel .