Voorbeschouwing KVV.Vosselaar - KFC Turnhout

Stadion2

Zondag 13 maart om 15.00 uur 

Vosselaar - Turnhout

Zondag is het dan zover:  Vosselaar en KFCT kijken elkaar pas voor de tweede keer op een voetbalveld in de ogen. Raar maar voor dit seizoen vochten de buren nooit een voetbalduel uit in de reguliere KBVB-competitie. Het “oude” Turnhout speelde vooral in tweede en derde nationale. Vosselaar speelde hoofdzakelijk provinciaal  en toen FC Turnhout opgestart werd speelde het steeds in een lagere reeks.

De heenwedstrijd was onze eerste onderlinge confrontatie in het Stadsparkstadion, KFCT hield toen de punten thuis. Maar als we eerlijk zijn, was dit gevleid, Vosselaar speelde een knappe wedstrijd, KFCT heeft toen een uur lang moeten knokken tegen een erg dartel spelend Vosselaar. Ook de uitslag, 3-1 geeft een vertekend beeld, het was zelfs Vosselaar dat eerst op voorsprong kwam. In de slotfase van de heenwedstrijd gingen de Konijnenbergjongens echter kopje onder. De ontlading bij onze Binken was groot, het eerste feestje in het Stadspark was een feit.

Stadion 3
Tribune Vosselaar

Nu zondag  zal het erg moeilijk worden aan de konijnenberg, zeker als we de recente resultaten bekijken van Vosselaar . De thuisploeg won afgelopen zondag nog de zes puntenwedstrijd op het veld van hekkensluiter Lyra met 0-2. Straf in volle degradatiestrijd halen onze buren 11 op 15 punten, met vorige week een ook al de 4-0 op eigen veld tegen leider Hades. Oppassen voor onze buren dus.

De weermannen kondigen alvast lentetemperaturen aan, geen excuses om thuis te blijven dus!

Tot zondag?