Nieuws

Senne De Fre

Senne De Fre “Ik heb hier van iedereen veel vertrouwen gekregen.”Het eerste half uur kreeg Turnhout zelf geen kansen bijeen gevoetbald. Gelukkig was onze doelman Senne De Fre wel erg attent, en deed in die periode enkele belangrijke reddingen. Door goed keeperswerk en attent verdedigen van zijn ploegmaats werd achteraan de nul gehouden. Dat was al van 25 februari, thuis tegen Racing Mechelen, geleden dat er geen tegendoelpunt gepakt werd. Ook in de tweede helft pakte Senne al de ballen die zijn richting uitkwamen, en daarom besloten we om van hem een interview te doen. We hebben eerst wel even gewacht, want er was een feestje in de Turnhout kleedkamer. 


 

Een half uur na de wedstrijd kregen we Senne De Fre te pakken, en vroegen zijn indruk; “Dit was een geweldige avond, de perfecte wedstrijd en een deugddoende levensbelangrijke overwinning. En we vernamen daarnet ook nog dat Lebbeke verloren heeft, daardoor komen we op gelijk aantal punten, maar hebben één wedstrijd meer gewonnen. Daardoor schuiven we twee plaatsen op in de klassering, dus prima nieuws. Vandaag liep het zeker in het begin erg stroef, misschien begonnen we met iets te veel stress. Maar nadien liep het beter, dankzij die twee doelpunten vlak voor de rust. We proberen dit iedere week te brengen, maar missen soms scherpte. Daardoor speelden we zo een moeilijk seizoen, maar gaan ons nu zeker redden. En toch kregen we bijna overal erg veel lof voor onze manier van spelen, technisch prima en steeds aanvallend. En ook vandaag waren er alleen maar uitblinkers” 


 

 

Lees meer
Mike Mossel 3

Mike Mossel “Zoals wij spelen horen wij in deze reeks"

KFC Turnhout deed wat het moest doen, winnen tegen Pepingen een ploeg die 3 punten achter hen stond. Vorige week liep het ondanks een prima wedstrijd toch mis tegen Lebbeke, dus moest er vanavond gewonnen worden. In de beginfase hield Senne met twee reddingen Turnhout in de wedstrijd, en vlak voor rust scoorde Sander en Jef, dus 2-0 bij de koffie. In een knappe tweede helft dikte Thomas (via penalty) en de ingevallen Sepp nog verder aan, 4-0 dus een prachtig resultaat! Een feestje na affluiten, rechtstreeks degradatie is vermeden, oppassen nog in de twee resterende wedstrijden voor de derde laatste plaats.  

We doken mee de kleedkamer in, en vroegen aan trainer Mike Mossel een woordje uitleg over deze erg belangrijke overwinning; ”Oef, wij hoopte op deze overwinning, want we gaven het weg in Lebbeke. Wij wonnen verdiend vanavond, en Lebbeke verloor zijn wedstrijd. Daardoor komen we nu gelijk te staan, met één extra overwinning. Directe degradatie is hiermee weg, en we staan terug tussen de mensen. Gelijke punten als Lebbeke, en punt minder dan Berchem Sport. Maar mentaal zit het erg goed met mijn groep, iedereen werkt keihard. En je ziet als iedereen er vol voor gaat, kan er veel, als we maar aan 80 procent spelen gaat het echter niet.” 

Lees meer
Matchday Kfct (3)

KFC TURNHOUT - SK Pepingen-Halle

 

 

 

KFC Turnhout ontvangt dit weekend met Pepingen-Halle de voorlaatste in de stand.

Pepingen-Halle heeft achtentwintig punten uit eenendertig wedstrijden. Ze wonnen zeven keer, speelden zeven keer gelijk en verloren zeventien wedstrijden. Ze scoorden zesendertig doelpunten en kregen er vijfenvijftig binnen.


 

Lees meer
Grass 2616911 1921

Finales Nieuwsblad Cup kleuren blauw wit in “Het Kuipje”

Traditiegetrouw worden op 1 mei de finales van de Nieuwsblad cup gespeeld in het stadion van KVC Westerlo.
Liefst 8 teams van onze jeugdafdeling staan in de finale.

Hierbij een overzicht:

  • 9u00                    KFC Turnhout U17 – KFC Turnhout U16
  • 10u15                  Excelsior Mariaburg – KFC Turnhout U17 gewestelijk
  • 11u30                  KFC Turnhout U15 – ‘s Gravenwezel Schilde
  • 14u00                  KFC Turnhout U9 – KFC Lentezon Beerse
  • 15u00                  KFC Turnhout U10 – KFC Zwarte Leeuw
  • 17u00                  KFC Turnhout U12 – Way to Play
  • 18u15                  KVC Westerlo – KFC Turnhout U13
Lees meer
Matchday Kfct (2)

FC Lebbeke - KFCT: Voorbeschouwing

 

 

KFCT moet dit weekend voor een heel belangrijke wedstrijd op bezoek bij FC Lebbeke. Lebbeke staat samen met ons vijftiende met éénendertig punten uit dertig wedstrijden. Ze wonnen acht keer , speelden zeven keer gelijk en verloren vijftien wedstrijden. Ze scoorden achtendertig doelpunten en kregen vijfenvijftig tegen.

De laatste vijf wedstrijden pakten ze een één op vijftien. Ze verloren tegen KV Mechelen U23 (2-1), Sporting Hasselt (1-2), Berchem Sport (2-0) en Racing Mechelen (3-1). Tegen Hades (1-1) konden ze gelijk spelen.

De heenwedstrijd eindigde op 2-2. Voor KFCT scoorden toen Jef Coeckelbergs en Rico Coekelbergs. Voor Lebbeke was dat tweemaal Van De Velde.

FC Lebbeke – KFC Turnhout op zaterdag 22 april 2023 om 20h00.
Adres: Koning Albert I-straat 124 Lebbeke

Lees meer