Dave De Herdt: "Trots en ongeloof!"

308840530 1167129647215555 8402269928671905462 N 2

 

“Hoe kan dit nu weer, we zijn meer dan zeventig minuten baas op eigen veld tegen de ongeslagen leider, en blijven met lege handen achter. De spelers van Cappellen hadden een pamper aan, van hier tot in Tokyo!” aldus Trainer Dave De Herdt. “Het begon weer erg slecht voor ons, na een kwartier 0-2 tegen het spelbeeld in. De penalty na acht minuten, de scheidsrechter zag er geen penalty in, maar liet zich overhalen door de lijnrechter.”

In een gelijkaardige fase aan de andere kant van het veld zat het KFCT niet mee.  “Later in de wedstrijd een fase net andersom, toen was het ook al in ons nadeel. En dan de 0-2 was echt een lucky goal, bij iedere hoekschop waren we baas in ons eigen strafschopgebied, alleen in die fase viel de bal voor de verkeerde voet. Van dan af laten we de leider al de hoeken van het terrein zien, en komen nog voor de rust op een verdiende 2-2, eigenlijk hadden we toen zelfs al voor moeten staan.”

In de tweede helft bleef KFCT goed meedoen. “Cappellen kwam wel iets agressiever uit de kleedkamer, maar we hielden ze onder controle, en kregen zelf nog 3 dikke kansen. Weer laten we die liggen, eigenlijk het verhaal van dit seizoen, en dat scoort Cappellen aan honderd procent. Zeer erg we speelden bijna de perfecte wedstrijd, maar lieten het weer liggen. Daar bovenop trappen zij nog twee van onze jongens van het veld, en kregen we niet waar we recht op hadden. Trots toch, met dit aanvallende voetbal zou mijn ploeg in de top 5 horen. Maar het geluk dat de leidersploeg momenteel heeft, zal ook wel eens onze richting uitkomen. Na een zware reeks tegen de toppers komen nu de ploegen waar we zeker de punten tegen moeten pakken. We moeten blijven geloven in deze groep, iedere week de betere ploeg, hopelijk worden we daarvoor eindelijk eens beloont.”