KFCT - FC Cappellen: Voorbeschouwing

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 41

KFC Turnhout neemt het zaterdagavond in eigen huis op tegen Cappellen. De leider in tweede amateurklasse B telt na zes speeldagen vijftien punten. Het scoorde twaalf keer en kreeg twee doelpunten binnen.

FC Cappellen heeft als stamnummer 43 en als kleuren Geel en Rood. Het promoveerde eind jaren tachtig uit de provinciale reeksen en zou daar niet meer uit verdwijnen. Eind jaren negentig speelden ze zelfs een paar seizoenen in tweede klasse met een vijfde plaats in 1997 als beste resultaat. Nadien verbleef het vooral in derde klasse en vanaf het bestaan van amateurvoetbal dus in tweede amateur. Vorig seizoen eindigden ze mooi vierde met drieënvijftig punten.

Cappellen begon het seizoen met overwinningen tegen Diegem (3-1), Berchem (0-3) en Lura-Lierse (2-0). Eind september verloren ze hun eerst punten na een 1-0 nederlaag op Racing Mechelen. De voorbije speeldagen wonnen ze van Belsia Bilsen (1-0) en City Pirates (0-3).

Topschutters bij Cappellen zijn Willy Symons (5), Thomas Van Zandvoort (4), Idris Diawara (1), Dante De Keyser (1) en Nico Lemaire (1).

KFC Turnhout – FC Cappellen op zaterdag 15 oktober om 19h30.

Vergeet onze foute party na de wedstrijd ook niet!