Hades - KFCT: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout moet vanavond op bezoek bij Hades Hasselt, de vijfde in de stand. Hades eindigde vorig seizoen zevende en doet het nu ook weer niet slecht met twintig punten in elf wedstrijden.

Voetbalclub Hades stamt uit de jeugdclub in Kiewit die in de jaren zestig werd opgericht uit onvrede over de traditioneel katholiek geïnspireerde jeugdbewegingen. Eerst noemde het De Uil maar een paar jaar later werd dit veranderd in Hades. De naam Hades refereerde trouwens naar een belangrijk personage in de Griekse mythologie, Hades, de God van de Onderwereld.

In 1980 sloot men zich aan bij de KBVB en begon in vierde provinciale. Ze promoveerden wel eens maar zakten dan terug tot begin jaren negentig. Toen volgden er een paar promoties waardoor de club op enkele jaren tijd van vierde provinciale naar eerste provinciale klom. De verdere opmars gebeurde vanaf 2009. Hades ging toen van tweede provinciale naar tweede amateurklasse op zeven jaar tijd.

Hades begon het seizoen met een 2-2 gelijkspel op Temse. Daarna volgden er twee overwinningen op Heur Tongeren (0-2) en thuis tegen Bocholt (4-1). De verplaatsing op Cappellen eindigde op een 0-0 gevolgd door een 1-0 overwinning tegen Berchem Sport. De eerste en voorlopig enige nederlaag kwam er begin oktober op SKN Sint-Niklaas (3-2). Een weekje later op Hamme wonnen ze met 2-3 om vervolgens driemaal gelijk te spelen tegen Patro Eisden (1-1), Spouwen (3-3) en Duffel (2-2). Vorig weekend wonnen de troepen van trainer Peter Van Houdt met 0-3 op City Pirates. Hades heeft dit seizoen dus thuis nog niet verloren. De laatste thuisnederlaag dateert van 18 maart tegen Zwarte Leeuw (0-2)

Topschutters bij Hades zijn: Sögütcü (8), Voorjans (5), Demulder (4), Bennassar (3), Gueroui (1), Claes (1). Ihsan Sögütcü is mede-topschutter van de reeks momenteel.

Selecties
Hades:
Demulder is buiten strijd tot aan de winterstop. Wang keert terug uit schorsing. Kern: Gijbels, Goossens, Bennassar, Bloemen, Celen, Claes, Corstjens, Decuypere, Elens, Gueroui, Lenaerts, Sögütcü, Voorjans, Wang en Willems

KFCT: Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) en Ebobo zijn out. Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Goossens, Jacobs, D. Olongo en  Hermans.

Hades – KFCT: zaterdag 17 november 2018 om 19h30
Adres: Putvennestraat 81 Hasselt