KFC Turnhout - Patro Eisden Maasmechelen: vb en selectie

KFC Turnhout ontvangt vanavond met Patro Eisden Maasmechelen de vierde in het klassement.

Patro Eisden Maasmechelen heeft het stamnummer 3434 en paars-wit als clubkleuren. De club is gesticht in 1942 als VV Patro Eisden. In 1952 kwam de club in derde nationale uit en uiteindelijk zouden ze op het einde van het seizoen 1959-1960 promoveren naar de eerste klasse na een testmatch tegen Cercle Brugge. Een jaar later volgde evenwel de degradatie. 

In 1970 zakte Patro opnieuw naar derde klasse. Op het einde van het seizoen 1971/1972 volgde er een testwedstrijd tussen Patro en KFC Winterslag om te bepalen wie er naar de tweede klasse ging promoveren. De eerste wedstrijd werd in Waterschei gespeeld voor 16000 toeschouwers en eindigde op 3-3 na verlengingen. De tweede testwedstrijd ging door in het stadion van Beringen FC voor 21000 toeschouwers. Patro Eisden verloor die wedstrijd met 1-2. In 1975 volgde dan toch de promotie naar Tweede klasse om in 1978 terug te zakken en in 1981 zakten ze zelfs verder naar vierde klasse.

Daarna ging het terug beter met de club en in 1988 nam men zelfs deel aan de eindronde in tweede klasse maar een promotie lukte niet. Bij hun vijftigjarig verstaan veranderde de naam in K. Patro Eisen. In 1992 degradeerde de club opnieuw en nam de belangstelling van de supporters af. Onder leiding van Lei Clijsters konden ze toch naar tweede klasse promoveren. De naam veranderde een paar keer en ze bleven er een paar seizoenen met een gelukje in.

In het 2004-2005 loopt het dan toch mis en degradeert de club uiteindelijk naar vierde klasse en begint het met min negen punten. Het werd een lastig seizoen maar uiteindelijk kon de club die ondertussen Patro Eisden Maasmechelen noemde zich toch redden. In 2010/2011 speelde ze kampioen in vierde klasse. Ze werden alsmaar sterker in derde klasse en behaalden tweemaal de eindronde. De tweede maal wonnen ze die en ze konden terug naar tweede klasse. Dat verliep niet goed maar dankzij het faillissement van Bergen bleven ze in tweede klasse.

Bij de competitiehervorming kwam de club in eerste amateurklasse uit. Na veel perikelen eindigden ze vorig seizoen op de laatste plaats met veertien punten. De club is ondertussen een paar keer overgenomen en sinds eind vorige maand is de Iraanse zakenman Salar Azimi de voorzitter.

In het huidige seizoen begon met een 1-0 overwinning tegen Vosselaar. Vervolgens verloren ze op Temse (1-0), speelde gelijk tegen Heur-Tongeren (2-2) en verloren op Bocholt. Daarna volgde er een negen op negen tegen Cappellen (4-1), Berchem Sport (1-3) en SKN Sint-Niklaas (5-1). Eind oktober speelden ze tweemaal gelijk tegen Hades (1-1) en VW Hamme (1-1). De laatste drie weken volgde er een negen op negen tegen Spouwen Mopertingen (3-2), KFC Duffel (1-2) en City Pirates (4-0). Ze staan zo op de vierde plaats met vierentwintig punten.

Topschutters zijn Allegria (6), Mombongo (5), Ouedraogo (3), Ezzahri (3), Belin (3), Renson (3), Rajcomar en Gueroui (1).

Selecties
KFC Turnhout:
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Ebobo (breuk in de voet) en Goossens (scheenbeenblessure) zijn out. Hasanovic pikt geleidelijk aan met de groep.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael, Oppong, Van Erp, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Jacobs, D. Olongo, Johnson en  Hermans
Patro Eisden Maasmechelen: Carratta en Gueroui komen terug uit schorsing. Swerten en Rajcomar zijn dit weekend geschorst. Na de reservenwedstrijd wordt de kern aangevuld.
Kern: Belin, Kenne, Renson, Rentmeister, Ouedraogo, Carratta, Gueroui, Ezzahri, Allegria, Mombongo, Annab, Olaerts, Gronski, Depret, Jeurissen.

KFC Turnhout – Patro Eisden Maasmechelen: zaterdag 24 november 2018 om 19h30.