KFC Turnhout pakt een belangrijke en verdiende driepunter in Tienen

KVK Tienen – KFC Turnhout: 1-3

Bij KFCT moest Eyeson in extremis afhaken waardoor Eelen in de basis begon. De eerste kans van de match was voor de thuisploeg. De poging van Grancea ging tegen het doelhout. KFCT reageerde via Van Parys maar zijn poging ging naast. Iets voor het halfuur was het raak voor Turnhout via Schijvenaars. Naar het einde van de eerste helft werd Tienen gevaarlijker met als beste kans een schot van Diouck dat net naast ging.

Beide ploegen kwamen heel goed uit de kleedkamer waardoor er mogelijkheden kwamen aan beide kanten. Voor Turnhout had Schijvenaars een mogelijkheid en voor de thuisploeg probeerde Haroun zonder succes. Iets voor het uur pakte Grancea uit met een mooi schot en Horsten met een dito redding. De rebound ging via een Turnhouts been buiten. Ook Turnhout kreeg een goed kans maar doelman Hannes bracht redding op de poging van Van De Walle. De thuisploeg kon een twintigtal minuten voor het einde toch scoren via Marchoul. KFCT liet zich echter niet doen en prikte al snel tegen via een mooie actie van Dillien. Onze nummer zeven knalde de bal voorbij Hannes. Een echte reactie van Tienen kwam er niet. Integendeel, Van De Walle kon de score zelfs verder uitdiepen. Een echt eindoffensief kwam er niet en KFCT pakt zo een verdiende overwinning.

KVK Tienen: Hannes, Rochus (46’ Blockx), A. Vos, J. Vos, Diouck, Haroun, Grancea, Carton, Marchoul, Pajaziti, Eboigbe.
KFC Turnhout: Horsten, Eelen, Paridaans, Van Parys, Mafete, Dillien (89’ Van Erp), Versmissen, Schijvenaars (84’ Jacobs), Van De Walle, Coeckelbergs (62’ Van De Vel) , Proost
Doelpunten: 29‘ Schijvenaars (0-1), 72‘ Marchoul (1-1)  , 74‘ Dillien (1-2), 78’ Van De Walle (1-3)
Gele kaarten: 49’ Mafete, 61’ Van De Walle, 75’ Dillien