KVK Tienen en KFC Turnhout: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 13

KFCT moet deze namiddag op bezoek bij KVK Tienen. De suikerploeg pakte de afgelopen weken een één op vijftien en staat op het moment achtste in het klassement met zestien punten. Beide ploegen zouden sowieso best de drie punten pakken maar de resultaten van gisterenavond zorgen ervoor dat dat nog belangrijker is geworden.

KVK Tienen is een fusieclub ontstaan uit de fusie van Racing Tienen en Voorwaarts Tienen in 1981. Na die fusie speelde de club vooral in derde nationale totdat in het seizoen 1998-1999 de promotie naar tweede nationale werd afgedwongen. Tienen zou daar vijf seizoenen spelen totdat het in het seizoen 2004 – 2005 terug degradeerde. Het promoveert echter direct terug waar het jaren goed gaat in tweede klasse en de club verder wordt uitgebouwd. In 2012 degraderen ze echter terug en komen er financiële problemen naar voren waardoor de vereffening volgt en de club in vierde klasse C moet starten. Ondanks de negen strafpunten spelen ze toch onmiddellijk kampioen en kan er terug gebouwd worden. De afgelopen seizoenen waren lastig voor Tienen dat vorige seizoen zich na barragewedstrijden kon handhaven.

Tienen begon het seizoen met een nederlaag tegen Vosselaar maar daarna pakte het een vijftien op vijftien. De laatste tijd gaat het terug wat minder met de één op vijftien als gevolg. Bij Tienen scoorden voorlopig volgende spelers: Grancea (4), Pajaziti (4), Blockx (2), Haroun (2), Eboigbe (1), Rochus (1) en Jens Vos (1)

Bekendste figuur bij Tienen is misschien wel Jean-Pierre Van De Velde. Voor de 62-jarige trainer is het de vierde doortocht bij KVK Tienen. Zijn grootste succes kende hij bij FC Dender EH dat hij van derde klasse naar eerste klasse bracht in 2007. Vanwege tegenvallende resultaten werd hij toen in eerste klasse vervangen door Johan Boskamp. Tom Proost werkte ook al met Van De Velde bij Temse.
 

Selecties

KVK Tienen: Candel is geschorst. Carton en Willems zijn hoogst onzeker.
Kern: Hannes, Nijsen, Willems (?), Haroun, Carton (?), J. Vos, A. Vos, Diouck, Pajaziti, Blockx, Marchoul, Eboigbe, Rochus, Grancea, Makengo, Caes

KFC Turnhout: Michiels (spierscheur) is out. Horsten is twijfelachtig. De trainer selecteerde hierdoor 17 namen.
Kern: Horsten, Turelinckx, Wijnants, Mafete, Paridaans, Van Parys, Eyeson, Versmissen, Proost, Dillien, Schijvenaars, Coeckelbergs, Van De Vel, Jacobs, Van Erp en Eelen

Supporters die de trip naar TIenen maken kunnen best dit ook lezen:
http://www.kfct.be/nieuws/departement-veiligheid-kfct-belangrijk-bericht-ivm-wedstrijd-kvk-tienen-kfc-turnhout