KFC Turnhout pakt een puntje in Wijgmaal

Wijgmaal – KFC Turnhout: 1-1

KFCT pakte een puntje op het veld van de vijfde in de rangschikking. We hadden de kans om op 1-2 te komen maar aan de overkant kon er ook gescoord worden waardoor het gelijke spel billijk te noemen valt.

De eerste kans viel pas te noteren iets voorbij het kwartier. Deze was voor Wijgmaal zelf maar het schot van Vanherreweghe ging naast. Aan de overkant probeerde Van Parys met een vrije trap maar ook die poging ging naast. De eerste helft was van beide ploegen niet echt hoogstaand en op de volgende kans was het dan nog even wachten. Opnieuw een vrije trap voor Turnhout. Deze keer was het Paridaans die probeerde maar de thuisdoelman stond pal. In de rebound kon ook Schijvenaars niet scoren. Beide ploegen ging dan ook bij een 0-0 de rust in.

In de tweede helft kwam KFCT op voorsprong. Na een mooi opgezette aanval via Versmissen en Schijvenaars kwam de bal uiteindelijk bij Van De Vel die koelbloedig afwerkte. Ondertussen moest Dillien de strijd staken na een trap op zijn enkel en werd hij vervangen door Coeckelbergs. Lang kon Turnhout niet genieten van deze voorsprong. Er was eerst een waarschuwing maar toen bracht Schijvenaars nog redding op de lijn. Een minuut later was het wel raak via Bammens. In het laatste kwartier staken beide ploegen nog nadrukkelijk de neus aan het venster. Bij Wijgmaal kreeg De Keukeleere twee uitstekende kansen maar vond hij Horsten op zijn weg. Aan de overkant pakte Turnhout uit met een mooie counter maar kreeg Schijvenaars de bal er niet in.

Een al bij al billijke puntendeling en op naar een thuiswedstrijd tegen Hasselt zaterdag.

Wijgmaal: Vanwelkenhuysen, Bammens, De Keukeleere (80’ De Donder), Stockx, Fannes (45’ Peeters), Goedeweeck (65’ Boogaerts) , Colson, Weuts, Vanherberghen, Da Silva, Kempeneers
KFC Turnhout: Horsten, Michiels, Paridaans, Van Parys,  Mafete (83’ Goossens), Dillien (53’ Coeckelbergs) , Versmissen, Schijvenaars, Van De Vel, Van De Walle (67’ Eyeson), Proost

Doelpunten: 51’ Van De Vel (0-1), 55’ Bammens (1-1)
Gele kaarten: 35’ Kempeneers, 88’ Van Parys