KFC Turnhout - SKN Sint-Niklaas: Voorbeschouwing en selectie

KFC Turnhout ontvangt vanavond SKN Sint-Niklaas voor de elfste speeldag in tweede amateurklasse B. De Oost-Vlamingen staan momenteel zesde met veertien punten.

SKN Sint-Niklaas werd in 1993 opgericht als Football Club Nieuwkerken en kreeg stamnummer 9264. Ze spelen in de geel-blauwe kleuren. Ze begonnen in vierde provinciale maar kenden direct succes en speelden drie jaar na elkaar kampioen. Vanaf 1996 verbleef de club vijf jaar in eerste provinciale waar men verschillende keren de eindronde haalde. In 2001 speelde men ook in eerste provinciale kampioen waardoor de club in het seizoen 2001/2002 in vierde klasse aan de slag kon. In de heenronde kende me laagtes maar dat werd meer dan rechtgezet in de terugronde. Ze pakte de derde periode en promoveerden via de eindronde naar derde klasse. Ze klommen zo op van vierde provinciale naar derde klasse in negen jaar tijd. De naam werd gewijzigd naar FCN Sint-Niklaas. In het eerste seizoen konden ze zich vlot handhaven in derde klasse en het seizoen erna haalden ze zelfs de eindronde. In 2010 werd de naam gewijzigd naar Sportkring Sint-Niklaas, een verwijzing naar het vroegere Sint-Niklaas SK dat in 2000 verdween. In 2011 stootte ze zelfs via de eindronde door naar tweede klasse. Na twee jaar volgde een degradatie en een seizoen later opnieuw zodat ze terug vierde klasse uitkwamen. In 2015 promoveerden ze terug naar derde klasse. Dit seizoen volgde opnieuw een naamswijziging en noemt de club SK Nieuwkerken Sint-Niklaas.

Sinds de promotie in 2015 speelde SKN Sint-Niklaas de eerste twee seizoenen in de middenmoot maar vorig seizoen eindigde het zesde in de A-reeks. Een plaats die het nu ook bekleed in de B-reeks.  Het begon aan het seizoen met een overwinning tegen Heur-Tongeren (2-1) om dan op speeldag 2 onderuit te gaan op Bocholt met 2-1. Ook de derde speeldag werd geen succes want toen kwam Cappellen winnen met 2-5 in Sint-Niklaas. Eind september gingen de troep van trainer Verstraeten 0-0 spelen op Berchem Sport om vervolgens met 1-4 tegen Hamme en  3-2 tegen Hades te winnen. Haverwege Oktober gingen ze opnieuw zwaar onderuit op Patro Eisden (5-1). Een week later volgde een nieuw doelpuntfestijn tegen Spouwen maar ze trokken wel aan het kortste eind en verloren met 3-4. Op Duffel konden ze 1-1 gelijkspelen op Duffel en vorig weekend was er een 1-0 winst tegen City Pirates.


Topschutters bij SKN Sint-Niklaas zijn Verspeten (8), De Witte (2), , Panneel (2), Martin (1), Schurmann (1), Melens (1), Laref (1), Verheuge (1), Aerts (1)

Selecties

KFC Turnhout:
Fernandes (voorste kruisband over), Hayen (Kruiband), Hasanovic (Achillespezen) zijn out. Durwael is twijfelachtig. Van Doornen R Olongo treden aan met de beloften.
Voor de kern wordt gekozen uit: Horsten, De Reys, Geenen, Vos, Mafete, Lambrechts, Touré, Durwael (?), Oppong, Versmissen, Coeckelbergs, Proost, Goossens, Jacobs, D. Olongo, Hermans, Tourki en Ebobo.

SKN Sint-Niklaas: Topschutter Verspeten is geblesseerd. Kern: Merckx, Allouachi, Aerts, De Pauw, Emmaneel, Jansen, Da Silva, Schurmann, Vispoel, De Witte, Ertürk, Laref, Melens, Verheuge, Nyarko, Panneel en Martin

KFC Turnhout – SKN Sint-Niklaas zaterdag 10 november 2018 om 19h30.