KFCT - Sint-Niklaas: Wedstrijdverslag

KFC Turnhout – Sint-Niklaas: 0-1

KFCT verloor zaterdagavond met het kleinste verschil van Sint-Niklaas. Bij KFCT kwam Van Erp terug in de ploeg, Ebobo Junior nam plaats op de bank. 

Wij waren het eerste gevaarlijk via Proost , zijn schot ging echter over. De eerste kans voor de bezoekers was direct raak. Iets voor het kwartier kon De Pauw een corner binnenkoppen. We zagen veel inzet aan beide kanten in de eerste helft maar tot veel doelkansen leidde dit niet. Het was KFCT dat nog het gevaarlijkste was maar de pogingen van Coeckelbergs en Van Erp gingen niet binnen het doelkader.

Van Erp tekende voor de eerste kans in de tweede helft maar doelman Merckx bracht redding met de vuisten. Tussendoor was er een beetje oponthoud door wat rook op het veld. Na de onderbreking probeerde Martin voor de bezoekers maar bracht Horsten redding.  Iets voor het uur leek Proost op weg naar de gelijkmaker maar zijn kopbal ging nipt naast. Ook een afstandsschot van Proost ging naast.  Toen Djeson Olongo een paar minuten voor tijd kopte dacht heel het stadion dat de bal ging binnen gaan maar Merckx ronselde met een prachtige redding de bal nog uit de winkelhaak. De ingevallen Panneel was nog dicht bij de 0-2 maar Horsten bracht redding.

KFCT pakt zo een vier op vijftien en staat nog steeds voorlaatste met zes punten. Volgend weekend wacht een verplaatsing naar Hades Hasselt. De Limburgers staan vijfde in de ranking.


KFC Turnhout: Horsten, Geenen, Mafete, Olongo, Versmissen, Coeckelbergs, Van Erp (65’ Hermans), Proost (80’ Toure), Oppong, Jacobs, Lambrechts
Sint-Niklaas: Merckx, Aerts, Schurmann, Emmaneel (Ertürk), Vispoel, Martin (90’ Panneel), Laref, De Witte, Nyarko (82’ Nyarko), Da Silva, De Pauw
Doelpunt: 13’ De Pauw (0-1)