KFCT Dames a vs Koninklijke fusieclub merelbeke 5-5

Na een blamage in Knokke mochten we vandaag alles rechtzetten tegen Merelbeke. Merelbeke kon nog niet winnen, maar staat er voor bekend om een stugge ploeg te zijn.

Het is een ploeg dat al jaren meedraait op dit niveau dus het zou voor onze thuisploeg alles behalve een gemakkelijke partij worden.

Turnhout startte met Jana Rameysen – Ine Aerts, Emma Truyens, Greet Hermans, Sara Blondeel – Jasmien Schoofs, Anne-sophie Caers, Stephanie Van Gils – Lara Lenaerts, Julie Adriaensen, Larissa van Gils. Op de bank zat Laura Van Oers.

Turnhout wilde absoluut de blamage van de midweekwedstrijd in Knokke rechtzetten voor de supporters en zichzelf. De motivatie om een goed resultaat neer te zetten was groot en dit was dadelijk te merken aan het spel. Turnhout nam het heft in handen en speelde de bal zorgvuldig rond. Turnhout werd echter met de neus op de feiten gedrukt in minuut 4. Een bal werd te makkelijk tussendoor gespeeld en zo stond al snel de 0-1 op het bord. Turnhout bleef echter het eigen spel spelen en probeerde er uit te komen. Er werden wel geen echte kansen afgedwongen en het was Merelbeke dat het gevaarlijkst was. In minuut 19 werd een bal slecht weggewerkt en et schot uit de tweede lijn vloog over Jana binnen. 0-2. Turnhout was niet aangeslagen en ging nu hoger spelen. Het duurde echter tot in de 35e minuut vooraleer we echt gevaar konden noteren. Larissa gooit de bal voor doel waar Stephanie controleert en op doel trapt. De grote keepster van de bezoekers kon het schot niet vasthouden en het was Julie die de rebound binnen trapte. 1-2 en de thuisploeg terug in de wedstrijd. Het bleef 1-2 tot aan de rust.

De tweede helft ging Turnhout op zoek naar de gelijkmaker en Merelbeke moest de wet van de sterkste ondergaan. Het moest zich uitsluitend met verdedigen bezig houden. Op het uur kreeg Turnhout wat het verdiende. Stephanie kon een weggewerkte bal onderscheppen en terug over de verdediging gooien. Larissa alleen voor doel en ze trapte de bal mooi en hard in de benedenhoek binnen. 2-2. Turnhout rook bloed en wilde nu absoluut voor de overwinning gaan. Het bleef aanvallen, maar 5 minuten na de gelijkmaker was het tegen de gang van het spel in dat Merelbeke terug op voorsprong kwam. Het schot van de bezoekers belandde eerst nog op de paal maar in het geharrewar dat achteraf ontstond werd de bal binnengetrapt. 2-3. Nu was Turnhout wel aangedaan en nog in dezelfde minuut bokste Jana een bal in de voeten van de tegenstander die makkelijk in doel kan besluiten. 2-4. Bij Turnhout werd echter als ploeg rechtgestaan en de kopjes gingen allemaal in dezelfde richting. Hier kon en mocht niet verloren worden. Vier minuten na de 2-4 gaf Julie de bal in de loop van Larissa mee. De keeper kwam echter goed uit, maar trapte de bal tegen haar eigen verdediger. Het geluk zal even mee en zo ging de bal in doel. 3-4. Ook nu ging Turnhout op zoek naar de gelijkmaker en zes minuten voor tijd werd de thuisploeg beloont. Sara speelde diep op Larissa. Larissa zette goed haar lichaam en bleef zo in balbezit. Het schot dat volgde ging mooi naast de keeper binnen en voor een tweede keer kwam Turnhout terug op gelijke hoogte. 4-4. In de minuten nadien was Turnhout heer en meester. Ze gingen vol voor de aanval en drukten de bezoekers helemaal terug. In minuut 88 kon Stephanie alleen op doel afgaan. Ze probeerde de keeper te omzeilen, maar werd foutief gestopt. De gelegenheidsscheidsrechter floot echter geen penalty. Julie was te verbaasd toen twee speelsters op de grond lagen en trapte de bal op de paal. Het bleef 4-4. Turnhout bleef baas, maar in de blessuretijd kreeg Turnhout het deksel op de neus. in minuut 91 vloog een schot van ver over iedereen inclusief Jana in doel en zo kwam Merelbeke weer op voorsprong. 4-5. Turnhout trapte af en ging met allen naar voor. De voorzet van Julie werd mooi op doel gekopt door Stephanie, maar de keepster zat er goed tussen. De corner van de laatste kans voor Turnhout en op twee speelsters na ging iedereen mee. Geluk dwing je af zeggen ze altijd en de corner van Julie werd aan de tweede paal binnengekopt door Stephanie. 5-5.

Turnhout pakt verdient een punt tegen een stug Merelbeke. Turnhout houdt een wrang gevoel over na de eerste 4 wedstrijden. Met een doelsaldo van 16 tegenover 16 word er vlot gescoord, maar krijgen we te veel doelpunten tegen. Turnhout verwent de supporters, maar blijft met een 5 op 12 achter in de middenmoot. Het betaald leergeld op het nationale niveau. Hopelijk kunnen we de volgende wedstrijd thuis tegen AA Gent (26/09/15 om 13u00) een goed resultaat neerzetten en de punten thuis houden.