Royal knokke fc vs kfct dames a 9-5

Dinsdag 8/9 stond de midweekwedstrijd richting de kust op het programma. Knokke is een jonge ploeg die zoals Turnhout pas komt kijken in de nationale reeksen. Als kampioen uit de provincie West-Vlaanderen hebben ze ook in Knokke de ambitie om bovenaan mee te spelen.

Knokke wist uit de eerste twee wedstrijden een puntje te behalen, maar het zou geen gemakkelijke opdracht worden voor Turnhout.

Turnhout dat een goede start heeft gemaakt in de eerste twee wedstrijden kon vol vertrouwen deze verplaatsing maken en mits een overwinning kwamen onze dames zelfs aan de leiding van het klassement.

Turnhout startte met Jana Rameysen – Ine Aerts, Emma Truyens, Greet Hermans, Silke Grielen – Anne-Sophie Caers, Jasmien Schoofs, Stephanie Van Gils – Julie Adriaensen, Sara Blondeel, Larissa Van Gils.  Op de bank zaten Laura Van Oers, Tinne Cremers en Lara Lenaerts

Turnhout stond vol vertrouwen aan de aftrap, maar het was Knokke dat de aftrap mocht geven. Turnhout stond zo dadelijk met de voeten op de grond, want de wedstrijd was nog geen 30 seconden bezig en de thuisploeg had na 4 passen al genoeg op de 1-0 op het bord te zetten. Turnhout een beetje aangeslagen en het was Knokke dat de wedstrijd in handen nam. Turnhout werd overlopen en wist niet waar eerst te verdedigen. Na 6 minuten kon de thuisspits door de buitenspelval glippen en de 2-0 voorbij Jana trappen. Turnhout dat de bal niet in de ploeg kon houden werd tegen het eigen doel gedrukt en in de 10e minuut werd een bal over onze verdediging gedropt. Jana miskeek zich op deze bal en de spits kon in een leeg doel afwerken. 3-0. Turnhout dat aangeslagen speelde was een schim van de eerste twee competitiewedstrijden. Het kreeg geen lijn  in het eigen spel en kansen waren ver te zoeken. Op het kwartier zagen de meegereisde supporters een slechte terugspeelbal die ontzet werd in de voeten van een thuisspeelster en zo de 4-0 op het bord zette. Nog was het niet gedaan. Na een half uur spelen werd een afvallende bal over Jana getrapt 5-0 en de 6-0 ruststand kwam er na een voorzet die te makkelijk binnen werd gekopt.

Na wat oplapwerk onder de rust had Turnhout twee keuzes. Zich helemaal laten afslachten of er toch nog enigszins een wedstrijd van maken voor onze supporters. Onze speelsters kozen het tweede voorstel en we begonnen terug met 0-0 in de hoofden. Zoals Knokke de eerste helft startte, startte onze dames de tweede. Een diepe bal op Lara werd door deze Lara achter de verdediging voor gegeven en hier kwam Sara goed ingelopen op de 6-1 tegen de netten te prikken. Turnhout met hoop en in voetbal is er altijd kans op een klein mirakel. Vijf minuten na de rust speelde Larissa de bal mooi breed op Jasmien die er met een pegel vanop 25m 6-2 van maakte. Vier minuten later werd de bal slecht ontzet en hierdoor kon een thuisspeelster met de bal richting Jana gaan. In eerste instantie pakte Jana goed de bal, maar vandaag is alle pech voor ons want de rebound viel recht voor de voeten van een thuisspeelster en zo stond het 7-2 of 1-2 na de rust. Vier minuten later kreeg Turnhout een corner. Lara trapt voor doel, maar de bal wordt weggewerkt. Zo kwam de bal terug bij Lara die het leer terug voor doel smeet. In de kluts kon Stephanie de bal in doel trappen en zo stond het 7-3. Turnhout bleef vol goede moed spelen, maar Knokke loerde goed op de counter en een bal over de verdediging werd in de 62e minuut loepzuiver in de bovenhoek getrapt. 8-3. De supporters langs de kant kregen een aangename tweede helft te zien. In minuut 70 kopte Stephanie een lange bal in de voeten van Larissa die mooi over de keeper in doel besloot. 8-4. Turnhout geloofde in een stunt en ging vol voor de aanval. Drie minuten voor tijd werd het geloof weer wat getemperd nadat slecht indraaien resulteerde in een mooi schot op doel. Zo stond de 9-4 op het bord. Een minuut later kreeg Turnhout een vrije trap aan de zijkant van de backlijn. Stephanie zette zich achter de bal en trapte deze mooi over de keeper aan de tweede paal binnen. 9-5.

De supporters kregen vandaag een aangename partij te zien met veel doelpunten. Spijtig dat de uitslag niet in ons voordeel is geëindigd. Turnhout beleefde een offday die het elk seizoen één keer meemaakt. Smet op deze wedstrijd is de uitsluiting van Silke na twee keer geel.