KFCT - Sporting Hasselt: Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 12

KFCT ontvangt vanavond Sporting Hasselt voor een belangrijke wedstrijd in tweede amateurklasse B. Onze troepen hebben onder leiding van Filip Pelckmans de laatste weken een vier op zes gehaald en hopen deze positieve lijn tegen Hasselt ook door te trekken.

Het vroegere Hasselt speelde zelfs ooit in eerste klasse maar in 2001 fusioneerde het met KSK Kermt en werd KSK Hasselt geboren. Aanvankelijke ging het niet zo goed met de nieuwe fusieclub maar uiteindelijk ging het terug naar derde klasse waar het enkele seizoenen speelde om in 2007 terug te degraderen. Zo ging het nog even op en neer voor Hasselt tot eind 2011 het helemaal misliep en de vereffening aangevraagd werd.

Toen kwam ex-club Brugge Doelman Stijn Stijnen op de proppen en mede dankzij hem werd de club gered. De club herleefde en sportief werd alsnog de eindronde afgedwongen. In de finale van die eindronde stuwden 1000 Hasselt-supporters hun club vooruit en werd er gewonnen met 0-5. Hasselt zou een mooie periode meemaken en zelfs in eerste amateurklasse terecht komen. Ondertussen werd er afscheid genomen van Stijn Stijnen en degradeerde de club uit eerste amateurklasse en speelt het sinds dit seizoen in tweede amateurklasse.

Het seizoen begon met een 2-0 nederlaag op Sint-Lenaarts . Daarna volgde een vier op zes tegen Zwarte Leeuw en Overijse. Na een paar nederlagen werd de derby tegen Hades gewonnen en pakte ze onderweg nog een paar punten waardoor ze op het moment derde laatste staan met acht punten uit tien wedstrijden.

De bekendste speler in de selectie van Hasselt is Bjorn Ruytinx. De ex-speler van onder andere Beerschot-Wilrijk, Oostende en OHL heeft voorlopig nog niet gescoord en hopelijk blijft dat vanavond ook zo.

Selecties

KFCT: Horsten (knie) en Dillien (enkel) zijn twijfelachtig. Vandaar de 17 namen.
Kern: Horsten, Turelinckx, Wynants, Michiels, Paridaans, Van Parys, Eyeson, Mafete, Coeckelbergs, Versmissen, Van De Vel, Schijvenaars, Dillien, Vandoorn, Goossens, Van De Walle en Proost.

Hasselt: Timmermans, Carvalho en Velisha zijn geblesseerd.
Kern: Swinnen, Vits, Durwoel, Verbeeck, Proesmans, Janssen, Vrijsen, Wuytens, Vanderputte, Bracké, Lagouireh, Güvenç en Lacroix.

 

KFC Turnhout – Sporting Hasselt vanavond om 19h30 in stadsparkstadion.

Lees ook dit bericht nog eens na: http://www.kfct.be/nieuws/departement-veiligheid-kfct_2