KFCT uitgeschakeld na thriller

KFCT is uitgeschakeld in de 2e ronde van de BVB door reeksgenoot KFC Nijlen.

Nochtans begon KFCT scherp aan de wedstrijd, technisch verzorgd voetbal over de grond resulteerde na 5 minuten in de 1-0. Kevin Eyeson met de voorzet, Ray Mensah tikte binnen aan de 2e paal. Turnhout bleef duidelijk de betere tijdens het eerste kwart van de wedstrijd, zonder veel kansen af te dwingen. Gaandeweg kwam Nijlen beter in de wedstrijd en zorgden lange ballen regelmatig voor wat onrust in de Turnhoutse defensie. Vele kleine fouten werden in het nadeel van KFCT gefloten en de daaropvolgende vrije trappen zorgden voor dreiging.

Op slag van rust haalde Kevin Eyeson een Nijlense speler neer in de zestien. De strafschop werd perfect binnengetrapt door Willem Brouwers. 1-1 aan de rust.

Vlak na rust werd Steven Van De Vreede in de zestien duidelijk foutief gestopt maar de scheids vond het geen overtreding. De gemoederen verhitten, de spanning steeg. Gaandeweg had KFCT opnieuw de controle over de wedstrijd zonder al te veel uitgespeelde kansen, maar de dreiging liep opnieuw op. Enkele vrije trappen en hoekschoppen en een paar reddingen van de Nijlense doelman  zorgden ervoor dat de wedstrijd eindigde op 1-1. Dit betekent in deze fase van de beker “Penalty’s”.

Luuk Hultermans trapte zijn penalty op de kruising en ook Olensky trapte zijn penalty op het kader. Bij Nijlen miste Pinxten. De Nijlense topspits Jens Dijck trapte zijn penalty perfect binnen en besliste zo over het lot van KFCT.

KFCT speelde zeker geen slechte wedstrijd, had veel controle gedurende de grootste delen maar echte uitgespeelde kansen kwamen er nauwelijks. Nijlen bekert gevlijd verder en speelt in de volgende ronde tegen 3e klasser Bornem.