Voorbeschouwing BVB KFC Turnhout vs KFC Nijlen

Knipsel 3

 2/8/15 16h @ Leemshoeve BVB: KFCT - KFC Nijlen

De Beker van België is het Belgische bekertoernooi voor voetbalclubs dat sinds 1908 wordt gespeeld. Het begon met provinciale selecties als "Beker van de Belgische Provincies", maar vanaf 1912 is het een toernooi voor voetbalclubs. Het toernooi is een aantal keer onderbroken geweest. Van 2008 tot 2015 heette het tornooi Cofidis Cup, vernoemd naar hoofdsponsor Cofidis. Sinds 2015 heet het toernooi de Croky Cup en is Croky de hoofdsponsor.

Ploegennieuws

KFC NIJLEN

KFC Nijlen speelt net als KFCT opnieuw in bevordering. Eind vorig seizoen won het de zeer spannende playoffs tegen Schriek voor 1000 fans. Nijlen is een club van ups-and-downs, vele promoties werden telkens gevolgd door verschillende degradatie. In 1927 werd Football Club Nijlen opgericht met het stamnummer 1065. Na een eerste succesvolle seizoen in 3e gewestelijke a (2e plaats) promoveerde de club tweemaal na elkaar tot 2e provinciale.

Vele jaren later fuseert FC Nijlen met FC Sportvrienden Nijlen tot FCSV Nijlen onder het stamnummer 1065. De nieuwe club speelt onmiddellijk kampioen en promoveert naar bevordering om daar zes seizoenen te blijven.

Zoals wel meer gebeurt in de geschiedenis van de club volgen tussen 1971 en 1980 verschillende degradaties om in 1979 en 1980 via promotie weer in bevordering terecht te komen. In 1989 volgt het dieptepunt van de club met een degradatie naar 3e provinciale.  Zo gaat het nog wel even door met KFC Nijlen om uiteindelijk terecht te komen waar ze nu staan, in 4e klasse C.

De bekendste speler (jeugd) van KFC Nijlen is Yves De Winter. Doelman geweest bij Westerlo, De Graafschap en AZ en huidig 2e doelman bij STVV.

KFC Nijlen schakelde in de vorige ronde Berg en Dal (1e prov) uit na een matige pot voetbal werd het 1-0. Dyck scoorde het beslissende doelpunt na 66 minuten.

KFC Turnhout
KFCT beleefde een geweldige vuurdoop. In de eerste officiële wedstrijd klopt het VV Duffel met overmacht. Op het kunstgrasveld aan de Leemshoeve werd het 5-0. Veel geschiedenis heeft onze nieuwe club uiteraard nog niet, maar het vroegere KFC Turnhout kan ook terugblikken op een rijke bekergeschiedenis, een geschiedenis die we met onze nieuwe club willen uitbouwen. Eendrachtig gaan spelers, supporters en bestuur hert!!

Er is alvast één wijziging: Tom Moons selecteert voor aanstaande zondag  Alan Ven die terugkomt uit vakantie. Indien KFCT ook Nijlen opzij kan zetten ontvangt het in de volgende ronde 3e klasser Bornem op de Leemshoeve.

Nog even meegeven dat deze wedstrijd zal gecovered worden door RTV.

Tekst: Davy Van Menxel

#KFCT148