KFCT verliest met 2-1 op het veld van de rode lantaarn

KFC Turnhout werd pas echt wakker na het tweede doelpunt. De ingevallen Dillien scoorde de aansluitingstreffer nog maar een gelijkmaker lukte uiteindelijk niet meer.

Turnhout begon met druk naar voren aan de wedstrijd maar kon niet echt kans creëren. Het was daarentegen Sint-Lenaarts dat ook niet al te sterk voetbalde dat de beste kansen kreeg. De eerste kans was dan ook voor de thuisploeg maar de poging van Bevers ging op de hakken van Mafete. Halverwege de eerste helft ging er aan de overkant een schot van Versmissen naast. De Jarige Horsten moest goed plat op een poging van Daas. Ook Van Den Brandt probeerde op het halfuur maar botste op Horsten. Een achttal minuten voor rust zagen we een mooie actie bij KFCT maar Van De Walle kon uiteindelijk in de zestien net niet bij de bal. Onmiddellijk daarop was het aan de overkant wel prijs via Wall die er 1-0 van kon maken.

Na de rust kabbelde de wedstrijd verder. Op het uur kon Geenen koppen maar zijn poging ging net naast. De thuisploeg kon even later de score verdubbelen toen de bal afweek op Mafete en zo binnen ging. KFCT kreeg ineens een extra boost aan grinta en kwam er mede door de inbreng van Dillien terug door. Een kwartier voor het einde kreeg Turnhout een dubbele kans en knalde Versmissen nog over. Ook Proost was dicht bij een doelpunt maar de thuisgoalie bracht redding. Acht minuten voor tijd kon Dillien scoren. Een gelijkspel betekende nu al definitieve zekerheid voor het behoud . Daas kwam voor de thuisploeg echter dicht bij een derde doelpunt maar zat knal ging tegen de kruising. Turnhout probeerde nog wel met heel veel druk vooruit maar kon niet meer gelijkmaken.

Volgende week komt Zwarte Leeuw op bezoek dat in de derby tegen Hoogstraten met 0-1 verloor.
Als Tienen morgen niet wint tegen City Pirates is het behoud voor KFCT ook een feit want dan staan de drie laatste ploegen op meer dan zes punten met nog twee wedstrijden te gaan.

Sint-Lenaarts: Vermeylen, Van De Brul, Verheyen, Van Trier (12’ Van Opstal), Van Den Brandt, Vertommen, Wall, Daas, Bevers, Hofmans, Gessner (71’ Alassan)
KFCT: Horsten, Eyeson, Van Parys, Mafete, Versmissen, Van De Walle (74’ Dillien), Van De Vel, Coeckelbergs, Proost, Geenen, Jacobs (64’ Schijvenaars)
Doelpunten: 38’ Wall (1-0), 69’ Mafete (2-0,own), 82’ Dillien (2-1)
Gele Kaart: 85’ Vertommen