KFCT - Zwarte Leeuw : Voorbeschouwing en selectie

Schoolbord, Tactiek, Voetbal, 2011 25

KFC Turnhout ontvangt morgennamiddag Zwarte Leeuw voor een nieuwe derby. Onze ploeg is mathematisch gered maar wil in deze laatste thuismatch van het seizoen nog iets laten zien.

Tegenstander Zwarte Leeuw staat derde laatste in het klassement met 1 puntje meer dan Tienen. De bezoekers moeten dus de volle pot komen pakken in het Stadsparkstadion.

KFC Zwarte Leeuw ontstond in 1926 en sloot zich in 1927 aan bij de voetbalbond en kreeg het stamnummer 1124. In 1974 wist de club voor de eerste keer de poorten van de Nationale reeksen open te beuken en het zou daar dertien jaar lang in bevordering spelen en zelfs vijfmaal tweede eindigen in die reeks. In 1987 werd het kampioen en promoveerde het naar derde klasse. Ook daar werd het bijna kampioen maar kon Germinal Ekeren met één puntje meer toch de titel wegkapen. Het jaar daarop was het wel prijs en kwamen ze in tweede nationale terecht. Het bleef verder gaan op zijn elan en werd direct derde in tweede klasse met hetzelfde puntenaantal als Racing Genk. In de eindronde eindigde men achter datzelfde Genk dat naar eerste nationale promoveerde.

Daarna ging het mede door het arrest Bosman heel wat minder met de club en degradeerde het uiteindelijk op een paar seizoenen terug naar derde klasse in 1995. De eerste jaren speelden ze in de middenmoot maar daarna deden ze weer mee voor promotie die telkens net niet werd gehaald. Daarna deemstere de club verder weg met als dieptepunt de degradatie naar eerste provinciale. In het seizoen 2008/2009 promoveerde het weer maar na drie seizoenen kwam er terug een degradatie. Ze konden echter direct terug promoveren in 2013. De laatste twee seizoen eindigde Zwart Leeuw achtereenvolgens vierde en zevende in het klassement.

Met Nico Lansu heeft Zwarte Leeuw er een ex-KFCT spelers bijlopen. Hij speelde vorig seizoen nog bij ons en scoorde tot hiertoe zes keer. De laatste matchen zit op de bank waardoor zijn laatste basisplaats al dateert van 27 januari.

Topschutters bij Zwarte Leeuw zijn:
Van Belle (7), Lansu (6), Van Wanrooij (5), Lauryssen (5), S. Vanderheyden (4), J Van Der Heyden (4), Huygen (3), Vets (2), Van Asch (1)

Selecties

KFC Turnhout

Het seizoen van Paridaans zit erop. Van Erp, Hayen en Goossens trainen terug mee met de groep.
Kern: Horsten, Michiels, Mafete, Eyeson, Van Parys, Proost, Versmissen, Van De Walle, Van De Vel, Dillien, Schijvenaars, Turelinckx, Coeckelbergs, Machielsen, Jacobs en Geenen.

KFC Zwarte Leeuw
Huygen (knie) is wellicht out voor de rest van het seizoen. Vogels is twijfelachtig.
Kern: Truyts, Pauwels, Mariën, Van Bezooijen, Vogels (?), Van Asch, Vets, Vanderheyden, Faes, Van Wanrooij, Lauryssen, Lansu, Van Belle, Heylen-Buelens, Matheeussen en Paulissen.

KFC Turnhout – Zwarte Leeuw zondag 22/04 om 15h00