KFCT wint van City Pirates met 3-0

Baldoel 8

KFCT -City Pirates: 3-0

KFCT heeft drie broodnodige punten gepakt tegen de concurrent van vorig in derde amateurklasse. In een goede eerste helft maakten ze het verschil en wonnen verdiend.

Het openingskwartier ging vooral verloren aan de verkenningsronde zonder echt grote kansen. Iets voorbij het kwartier was het wel raak. Op aangeven van Dillien kon centrale verdediger Gert Michiels scoren. Even later was het Dillien die zijn doelpuntje meepikte. Hij kon zich goed vrij kappen en zo de bal voorbij Roef schieten. KFCT was nu bevrijd en bleef goed spelen. Iets voor het halfuur bedacht Proost iets heel mooi, hij legde aan van heel ver en scoorde zo met een werelddoelpunt de 3-0 voor de Binken. Daarna probeerde KFCT de match te controleren en dat lukte aardig. Naar het einde van de eerste helft prikte Turnhout nog een paar keer maar zowel Van De Vel als Dillien konden geen vierde scoren. Beide ploegen gingen zo rusten bij een 3-0 stand.

In de tweede helft hoefde het niet direct voor KFCT waardoor City Pirates het balbezit kon opeisen. De bezoekers deden hier bitter weinig mee en het was Turnhout dat nog een kans kreeg via Dillien. Net voor affluiten ging een afgeweken schot van Van Den Bogerd nog op de paal maar verder kwam City Pirates niet.

KFC Turnhout pakt zo een belangrijke driepunter en kan zo toewerken naar de wedstrijd van volgende week tegen Wijgmaal.

KFCT: Horsten, Michiels, Paridaans, Mafete (87’ Geenen), Van Parys, Proost, Versmissen, Dillien, Schijvenaars (85’ Goossens), Van De Vel (70’ Coeckelbergs), Van De Walle, Proost

City Pirates: Roef, Nesen (85’ Muyshondt), Verboven, Van Den Bogerd, Van Zantvoort, Delalieux (46’ Van Tongerlo), Kwik, Borges, Seiffermann, Borahsasar, Dreesen

Doelpunten: 16’ Michiels (1-0), 20’ Dillien (2-0), 27’ Proost (3-0)