Koude douche in de laatste seconde voor KFCT

Cappellen – KFC Turnhout: 1-1

In de laatste seconden gaven we de drie punten nog uit handen na een doelpunt van Dillien. Al bij al de juiste weergave van de wedstrijd maar zuur dat dit in de laatste seconden moet gebeuren.

Trainer Tom Moons startte met de te verwachten elf aan de wedstrijd. De eerste echte kans was voor Van De Walle iets voor het kwartier. Op aangeven van Dillien kon Van De Walle vrij aanleggen maar de poging geraakte niet verder dan de hakken van Vandenbossche. Het was een evenwichtig eerste halfuur waarbij Cappellen gaandeweg meer grip kreeg op de wedstrijd met enkele kleine kansjes. Iets voor het halfuur dook Claessens op voor het doel maar hij kon niet scoren. Iets voor de rust kon de thuisploeg nog eens dreigen maar de bal ging in de kluts en er werd niet gescoord. Het bleef zo 0-0 tot aan de rust.

De eerste dreiging van de tweede helft kwam er via Claessens, Horsten redde met de vuisten. Even later was daar opnieuw Claessens , ditmaal met een kopbal maar hij vond andermaal Horsten op zijn weg. Turnhout was echter niet onder de indruk en toen Dillien na een vrije trap zich door de verdediging kon wurmen werd het 0-1. Na het doelpunt probeerde Turnhout de voorsprong te verdedigen en kwam Cappellen opzetten. Ze kregen nog enkele kansjes. In de laatste seconden kon Volant er toch 1-1 van maken na een corner. Een koude douche voor de binken maar misschien toch een terechte weergave van de wedstrijd.

Cappellen: Vandenbossche, Lenaerts, Volant, Engelen, Mathyssen, Geuens, Kil, Claessens (65’ Destoop), Deckers, Lemaire (65’ Willemsen), Ekila
KFC Turnhout: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parys, Dillien (88’ Coeckelbergs), Proost, Schijvenaars (90’ Geenen), Van De Vel, Van De Walle (77’ Jacobs), Versmissen
Gele kaarten: 2’ Mathyssen, 19’ Proost, 58’ Engelen, 58’ Lenaerts, 82’ Volant
Doelpunten: 59’ Dillien (0-1), 90’ Volant (1-1)