Cappellen - KFC Turnhout : Voorbeschouwing en selectie

Baldoel

KFC Turnhout trekt zaterdagavond naar het Jos Van Wellen stadion om er Cappellen partij te geven op de eerste speeldag van de competitie in tweede amateurklasse B.

Cappellen is al jaren een vaste waarde in de nationale reeksen. Sinds de eeuwwisseling vooral in derde klasse maar ze waren een paar keer heel dicht bij de titel. Vooral in het seizoen 2004/2005 was het heel spannend en gaf Cappellen de titel pas op de laatste speeldag uit handen aan KV Mechelen. In het seizoen 2010/2011 volgde dan toch een degradatie naar vierde klasse. Een seizoen later werd dat terug rechtgezet met de titel in vierde klasse en speelden ze in 2014/2015 zelfs kampioen in derde klasse B. Cappellen behaalde echter geen licentie en kwam het volgende seizoen gewoon terug uit in derde klasse. Vorig seizoen behaalde het een twaalfde plaats met 36 punten.

Dit seizoen werd Cappellen in de derde ronde van de beker uitgeschakeld door reeksgenoot Wijgmaal. Het werd 4-2 op het veld van Wijgmaal. De doelpunten van Cappellen werden gemaakt door Kil en Destoop.

Eelen (polsbreuk), Van Erp (rug) en  Jansen (verrekking kuit) zijn out.
Kern: Horsten, Eyeson, Michiels, Paridaans, Van Parijs, Proost, Versmissen, Van De Vel, Dillien, Schijvenaars, Van De Walle, Turelinckx, Coeckelbergs, Jacobs, Geenen en Mafete.