Mike Mossel “Zoals wij spelen horen wij in deze reeks"

Mike Mossel 3

KFC Turnhout deed wat het moest doen, winnen tegen Pepingen een ploeg die 3 punten achter hen stond. Vorige week liep het ondanks een prima wedstrijd toch mis tegen Lebbeke, dus moest er vanavond gewonnen worden. In de beginfase hield Senne met twee reddingen Turnhout in de wedstrijd, en vlak voor rust scoorde Sander en Jef, dus 2-0 bij de koffie. In een knappe tweede helft dikte Thomas (via penalty) en de ingevallen Sepp nog verder aan, 4-0 dus een prachtig resultaat! Een feestje na affluiten, rechtstreeks degradatie is vermeden, oppassen nog in de twee resterende wedstrijden voor de derde laatste plaats.  

We doken mee de kleedkamer in, en vroegen aan trainer Mike Mossel een woordje uitleg over deze erg belangrijke overwinning; ”Oef, wij hoopte op deze overwinning, want we gaven het weg in Lebbeke. Wij wonnen verdiend vanavond, en Lebbeke verloor zijn wedstrijd. Daardoor komen we nu gelijk te staan, met één extra overwinning. Directe degradatie is hiermee weg, en we staan terug tussen de mensen. Gelijke punten als Lebbeke, en punt minder dan Berchem Sport. Maar mentaal zit het erg goed met mijn groep, iedereen werkt keihard. En je ziet als iedereen er vol voor gaat, kan er veel, als we maar aan 80 procent spelen gaat het echter niet.” 

“En nu volgen nog twee zware wedstrijden, uit bij KV Mechelen B en hier thuis Tongeren. Moeten eigenlijk naar niemand meer kijken, en vol voor twee overwinningen gaan. We hebben ook nog een bonus door de terugkomst van Rico, die komt uit kwetsuur. Anderzijds is het afwachten hoe Sander Emmen, die gekwetst het veld verliet, hersteld. Maar laten we eerlijk zijn, met ons positief voetbal horen we gewoon in deze reeks. Maar moeten nog iets scherper voor doel zijn, en vanavond hielden we ook achteraan de nul. Over mezelf dan, in principe blijf ik bij KFC Turnhout, nog enkele details zijn we aan het bespreken. En hopelijk komen er nog enkele goede transfers bij, want er verdwijnen al wel een aantal spelers. Wil met de groep nog meer combinatie voetbal gaan spelen, daar trainen we ook iedere week op. Laten we nu met zijn allen nagenieten van deze schitterende wedstrijd, een klein feestje bouwen en dan dinsdag weer hard beginnen werken.” 

Door Bart Goris